Едни от най-загадъчните острови в света

В света има много интересни и мистериозни   кътчета, които пораждат  голям интерес у нас и безспорно привличат вниманието ни. Тук ще стане въпрос на едни от най-странните острови на планетата.

Остров  Палм Джумейра

Палм Джумейра е изкуствен остров създаден от фирма собственост на Дубайското правителство. Опитващи се да създадат нещо невероятно, нещо грандиозно и невиждано до сега, те изградили острова във формата на огромно палмово дърво. Дървото се състои от общо 17 листа  или в случая 17 малки островчета, който са заселени с красиви и луксозни вили и сгради.  За изграждането на  Джумейра са били необходими  94 милиона куб. метра пясък и над 7 милиона тона камъни. Единственото условие, за  да станете жители на това удивително място е да сте много, много богати. Иначе оттук се откриват  зашеметяващи погледа гледки.

Остров  Палм Джумейра

Остров Рапа  Нуи

Рапа  Нуи или повече известен като Великденския остров е едно от най-загадъчните места на света. Островът бил открит  от  група холандци  през 1772 година, точно в неделя  на Великден. Това с което е най-много известен са огромните каменни статуи, които достигат до 9 метра  височина и са разположени из  цялата  му площ. Тези статуи се наричат моаи и  тежат повече от  80 тона. Но каква е точната история на тяхната поява не се знае със сигурност и до сега.

Остров Рапа  Нуи

Остров Палмира

Палмира е името на пуст и необитаем атол, имащ площ от 12 кв. км. и се  намира в северната част на Тихия океан, принадлежаща  към територията на Сащ. През 1798 година той е намерен от американския капитан Едмънд  Фанинг. По време на Втората световна война бил използван от американския флот  като  летище за бойните им самолети, водещи  военни операции в Япония. Славата на острова никак не е добра, защото тук са се случвали много беди- доста  хора за загивали в близост до него, ставали са  голям брой  корабокрушения, бил е подлаган и  на множество пиратски нападения.

Остров Палмира

Скалата на епископа

Според рекордите на Гинес това е най-малкият остров в света. Той се намира близо до  бреговете на Великобритания и единственото нещо, което се намира на него е висок стар фар, построен през 1858 година. Преди това е имало и друг фар, но той е бил запорен от морските вълни, преди да бъде завършен изцяло. В миналото  престъпниците били оставяни тук сред пустошта да умрат.

Скалата на епископа

Тристан да Куня  или най-отдалеченото място в света

Тристан да Куня са група вулканични острови разположени на  няколко хиляди километра от Южна Африка и Южна Америка навътре в  Атлантическия океан, като тук живеят само 272 души. Най-големият  остров  сред  тях носи същото наименование. Тази група се слави и като най-отдалеченото място в света, където през вековете са потъвали десетки кораби и стотици хора са губели живота си. През 1960 година  поради изригването на вулкан, населението е трябвало да бъде евакуирано, а много от сградите били унищожени. Тристан да Куня се числят към територията на Великобритания.

Тристан да Куня

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *