Страшни и опасни острови по света

юни 15th, 2010 от dilyana

На земята има много страшни и зловещи острови.  На някои от тях от доста дълго време не е стъпвал човешки крак, заради опасностите, които се крият там, а други пък са пропити с много трагедия и страдание. Прочитайки малко по-надолу текста, ще разберете само за съвсем малка част от тях и защо им се носи такава лоша слава.

1.Един от най-опасните острови в света се нарича Змийски остров и се намира край горещите и екзотични брегове на  Бразилия. Още от самото му заглавие човек разбира, че тук определено се крие нещо страшно. Мястото е свърталище на едни от най-отровните видове змии на планетата – Golden Lancehead, затова и не е никак препоръчително да се ходи на него. Техния брой е доста голям, затова и посещението му от хора е официално забранено.

Змийски остров

2.Остров Poveglia във Венеция е  толкова зловещ, че от самата му история човек могат да го побият тръпки. По време на съществуването на Римската империя, както и по-късно в периода на Средновековието Poveglia е служела като място, където били изолирани болните от чума и били оставяни да умрат. Жертвите били много, а останки от кости на загиналите могат да се видят и до днес.

Остров Poveglia във Венеция

3.Остров Рампи ситуиран на не много голямо разстояние от крайбрежието на Бирма е известен с драмата, която сполетяла над 1000 японски войници, разиграла се тук през 1945 година. Опитвайки  се да се спасят от нападащите ги войски, те попадат в клопката на друг още по-опасен враг,а именно голям брой огладнели и свирепи крокодили. Съдбата не била благосклонна към никой от пехотинците и всички до един намерили смъртта си в блатата на Рампи.

4.Мястото с най-голяма концентрация на сяра във въздуха, заради непрекъсната вулканична дейност са островите Изу в Япония. Тук е  изключително опасно за живота на хората, но въпреки това те са населени, като жителите  им  стоят по свое  собствено желание. Обитателите им непрекъснато трябва да носят маски на лицата си, за да не ги сполети нещастие. островите Изу

Написано в Свободно за туризма | 1 Коментар »

1 коментар

  1. ALASKAMEN

    nice aa???

Напишете коментар