Най-посещаваните места в света

юли 9th, 2010 от dilyana

На първо място в днешната класация се нарежда Таймс Скуеър в Ню Йорк. Годишно той посреща над 35 млн. души, които онемяват пред  красивите  небостъргачи, лъскави офиси и  луксозни бутици. Тук на едно място са събрани световноизвестни компании като MTV, New York Times, Vogue и още много други. Вечер целият  площад е огреян от хиляди светлини, бляскави реклами и неонови надписи.

World of Disney в Орландо е следващото най-посещавано място в света, като тук идват около 16,6 млн. посетители всяка година.  В увеселителния парк има огромен избор от забавления, като тук определено човек няма как да скучае.

Приказната Ниагара е на трета позиция със своите 14 млн. туристи, която я прави и най-посещавания водопад на планетата. Това е едно наистина райско кътче, което предлага невероятни гледки и оставя  всекиго без думи.

Великата китайска стена  също е доста  популярна  туристическа дестинация. Тя има дължина от 6300 км. и представлява нещо уникално и невиждано по света. Китайците правят всичко възможно, за да запазят това велико творение и отскоро е забранено да се провеждат  каквито и да било мероприятия. Тук идват близо 13 млн. души годишно.

Със същия брой туристи е и площадът  Сан Марко във Венеция. Тук се намират едни от най-интересните забележителности в града – базиликата Сан Марко, дворецът на Дожите и  камбанарията също наречена Сан Марко .

Много от нас мечтаят някой ден да се озоват в Париж и да могат да разгледат  отблизо  най-пленителния  музей в града, а именно Лувъра. Сграда, в която днес той се помещава някога е играела ролята на кралски дворец. За първи път Лувърът отваря врати през 1793 година и оттогава досега не е преставал да съществува. Тук можете да откриете една  неповторима колекция от художествени творби на велики имена като Рембранд, Пусен, Леонардо да Винчи и още много други.

Написано в Свободно за туризма | 2 Коментари »

2 коментара

  1. ALASKAMEN

    Bqh tam-ni6to osobeno trafik koli i pro4ie,bih predpo4el kitaiskata stena ili luvara ot kolkoto taim skuear

  2. ПАЦКО

    красота

Напишете коментар