Буенос Айрес – южноамериканският Париж

юли 21st, 2010 от dilyana

Буенос  Айрес  се простира на десния бряг на река Ла Плата. Той е най-големият град в Аржентина и нейна столица. Там живеят различни културни етноси, като освен местните аржентинци се срещат и италианци, араби, китайци и други.  Жителите  му наброяват близо 13 млн. души, а много хора го сравняват по красота  и романтичност дори с Париж.

Животът тук никога не спира, а за това до голяма степен допринася и непрекъснатия поток от туристи целогодишно. Сред обширните и чисти плажове, широки пазарни улици, прекрасното време, чудесните хотели и ресторанти, романтиката и  екзотичността , които витаят извън въздуха  и под ритъма на завладяващото  страстно танго, от което кръвта ти завира, няма как да скучаеш и те гарантират перфектното изкарване на почивката.

Тук по идеален начин  са съчетани високите, модерни и луксозни сгради със старинната и уникална  архитектура на града. Наоколо е пълно с интересни и запомнящи се забележителности, които те карат просто да ахнеш. Едни от тях са сградата на Правителството „Каса Рада”, площата на Конгреса, плаващото казино, розовата къща и т.н. Непременно трябва да се видят и „Театро Колон”, който е един от най-внушителните в света; площат „Де Майо” е за тези, които са любители на цветята; италианският  квартал „Ла Бока”, където се намира и стадионът на футболния отбор „Бока Хуниорс”; булевард  „9 юли”, който е най-широкият  на планетата. Внимание заслужават и великолепните водопади Игуасу, който се намират на границата между Аржентина и Бразилия, както и безкрайните  плодородни равнини, наречени пампаси.   С това, разбира се забележителностите не приключват, но ще ни трябва дълго време докато ги изброим всичките.

В Буенос Айрес  определено има нещо вълнуващо и интригуващо. Дали е заради  културата на местните, дали е  заради  техния неуморен  начин на живот  пълен с  емоции  и забавления, дали е заради силата на танца, който те завладява и влиза под кожата ти или е заради националната кухня? А защо не всички тези неща накуп?

Много са причините, заради които не трябва да пропускате Буенос Айрес и всички те са достатъчно убедителни, за да посетите този удивителен град.

Написано в Почивка в чужбина | Няма коментари »

Напишете коментар