Миконос е най-скъпият остров в Европа

август 18th, 2010 от dilyana

Знаете ли кой е най-скъпият остров в Европа? Без много да овъртам ще ви кажа, че това е Миконос, който е част от Цикладските острови  намиращи се в централната част на Егейско море. Тази класация се позовава на проучването направено от общо 53 онлайн туристически агенции и хотелски вериги, отбелязва вестник „Вима”. Оказва се, че средната стойност на една хотелска стая на Миконос струва около 243 евро. И най-интересното е, че това се случва след като цените в южната съседка са намалели с близо 10 на сто, а в Европа –  с 2 на сто.

Миконос се нарежда сред едни от най-красивите острови по гръцкото крайбрежие. Плажната му ивица достига до 80 км. дължина, а жителите му  са около 5 000 души.  Тук всеки един турист ще намери голямо изобилие на вкусни рибни ресторанти, клубове, кафенета, магазини за дрехи и ще може да се наслади на уникалната архитектура.

Това място е доста прочуто със своя нощен живот и непрестанните купони, които се вихрят от зори до мрак. Стандартът на живот е много висок, затова не всеки посетител  може да си позволи почивка тук.

Македонското вестникарско издание „ Вечер” пише, че на остров Корфу 10 дневен престой в полупансион възлиза на 250 евро, а на Тасос почти двойно по-малко – 120 евро за същия период. Все пак България продължава да държи челното място за най-евтина туристическа дестинация сред  държавите на Балканския полуостров.

Повод за национална гордост могат да бъдат публикуваните резултати от  проучвания направени във Франция и Великобритания, като излиза, че  според тях нашенските плажове за най-хубавите в света.

Написано в Почивка в чужбина | 1 Коментар »

1 коментар

  1. Solvex

    Гърция е сред най-известните туристически дестинации не само в Европа, но и в целия свят.Независимо кога ще изберете да пътувате, Гърция ще ви предложи богат избор на възможности за отдих и развлечение.

Напишете коментар