Задава се Нощта на музеите в Пловдив

септември 12th, 2010 от dilyana

нощта на музеитеНа 24 и 25 септември предстои да бъде открита Нощта на музеите и галериите в град Пловдив.  За началото на празника са планирани над 30 различни събития включващи изложби, концерти, представления на български и чуждестранни артисти, които ще се проведат в седем музея и 18 галерии.

В програмата на 25 септември ще участват няколко  арт пространства. Тютюневият склад, който се намира на улица „Иван Вазов” през тези важни дни ще играе ролята на сцена на изкуствата на общо 1000 кв.м. площ.

В дните от 23 до 26 септември там ще бъде отворен Living museum направен по проект на Васил Тучков и Feelme Crew, който ще покаже на посетителите си много интересни неща от духа и културата на различни градове у нас.

Ще бъде прожектиран и филм за Димитър Кавра, известен като първият професионален фотограф в страната ни, работил в Пловдив от 1860 до 1897 година. Това ще се случи през втория ден от специалната нощ.

В Академията за музикално и изобразително изкуство ще имате възможността да слушате на живо изпълнения на млади музиканти  и  да разгледате интересна изложба на учащи във висшето училище.

Тази година за пръв път в събитието ще се включи и Музеят на авиацията в авиобаза Крумово. Тук ще можете да видите интересни експонати, разказващи за развитието на авиационното дело в страната ни – военни знаци и отличия, специфично въоръжение и оборудване, униформи, самолети и т.н.

За децата също има изготвена  програма, за да могат повече да се забавляват и веселят.

Не пропускайте да посетите Пловдив и да се порадвате на тази прекрасна нощ.

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Напишете коментар