Почивка в Тунис струва колкото във Велинград

декември 7th, 2010 от dilyana

ВелинградСпоред  репортаж на Би Ти Ви  една почивка в Тунис или Анталия излиза дори по-евтино, отколкото в българските курорти Велинград и Хисаря. Националният борд по туризъм отбелязва, че у нас за Коледа и Нова година ще пристигнат повечеот 85 хил. чужденци. Данните  сочат, че  почиващите българи в страната ни ще са към 250 хил. души. Все повече нашенци се отказват да почиват извън България, тъй като не разполагат с достатъчно средства, за да си го позволят.

За последните няколко години Тунис се превърна в една от най-желаните дестинации от българите, тъй като цените са сравнително достъпни. Например коледните и новогодишните почивки там стартират от 800 лв. на човек в четири звезден хотел. В пакетната стойност е включен двупосочен самолетен билет, 4 нощувки, закуска и вечеря, празничен куверт.

Почти всички хотели във Велинград са пълни, а цените варират около 700 лв. на човек – горе-долу колкото и в Тунис. Има места във Велинград, където се искат и 1200 лева на вечер. Редно е да се запитаме защо у нас е толкова скъпо? Отговорът на експертите е, че пазарът определя цената и  за високите стойности на хотелските стаи не са виновни хотелиерите.

Може да допълним, че в Австрия, Швейцария и Германия също има курорти, където цените са същите както у нашенските.

Но въпреки всичко тази година българите са решили да прекарат празниците в България, най-вече заради кратките разстояния и по-малкото почивни дни според календара.

Все пак у нас лесно могат да се намерят уютни и модерни малки семейни хотелчета, където цените на в пъти по-малко, от горе посочените.

Написано в Свободно за туризма | 2 Коментари »

2 коментара

  1. Seoko

    Ами по телевизията казаха едни цени,които една минимална заплата за нощувка няма да стигне.

  2. Nati

    Napylno wyzmojno, w BG taka sa naduli cenite prez poslednite godini, 4e w Tunis, Ispaniq, Italiq i Hyrvatska izliza mnogo po-ewtino.

Напишете коментар