Почивка в Испания и Португалия излиза най-евтино за британците

Почивка в ИспанияПроучване на британската компания Пост офис направено сред общо 36 страни отчете, че за англичаните през 2011 най-изгодно ще им бъде, ако прекарат своята почивка в Испания или Португалия. Данните от това проучване показват, че най-вероятно тази година ще има значителен отлив на британски туристи от българските  морски курорти.

От Пост офис са пресметнали, че „туристическата кошница”, в която влизат кафе, бира, кола, цигари, вечеря и т.н., е най-евтина в Португалия – около 33 паунда. А в Испания излиза приблизително 37 паунда. В двете  държави има значителен спад сред този вид стоки.

Нашата родина се нарежда на четвърто място като най-изгодна дестинация за гражданите на Обединеното кралство. Най-добри цени обаче за качество – цена според компанията, може да се намери в Турция. Най-много пари ще са нужни за една почивка до Австралия.

От своя страна, Великобритания също прави доста за насърчаване на туризма си. Изготвят се планове за построяването на речен парк в Лондон по поречието на река Темза. Този парк ще се намира между моста Бекфрайърс и крепостта Тауър. От плаваща алея ще се откриват неверояти гледки към голяма част от града и неговите исторически забележителности. По дължината на тази конструкция, която ще бъде около 1.5 км. ще се намират музей, кино, концертна зала, екопарк и басейни.

Интересното е, че тази конструкция ще може да бъде разглобявана и да се монтира на друго място в столицата. Предвижда се този парк да бъде готов за Олимпийските игри и диамантения юбилей на обичаната им кралица, който ще бъде през 2012 година.  Новата атракция ще бъде изградена обаче , ако се  намерят  необходимите средства за построяването й.

One comment

  1. Явно този който е написал публикацията е много подготвен по темата след като така детайлно описва възможностите все пак да не забравяме че понякога евтиното излиза скъпо и не е лошо когато отиваме на почивка да сме готови за допълнителни странични разходи. все пак статията е добра и дори и да не се възползвате от съветите то поне е добре да имате предвид че почивка в България, Слънчев бряг примерно или в Турция или Гърция не е чак толкова непостижима цел за хората с по малки възможности. И сега е времето да пътуваме и да се наслаждаваме на слънцето и морето, за зимата остават само красивите спомени и снимките и пак ще си мечтаем да дойде лятото 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *