Европейските държави са любими туристически дестинации

март 15th, 2011 от dilyana

Айфеловата кула в ПарижЕвропейските държави са най-предпочитаните туристически дестинации на хора от цял свят. Голяма част от страните на стария континент присъстват в списъка за най-примамливите  туристически маршрути, сочи доклад на Световния икономически форум, информира английският вестник „Индипендънт”.

Общо 7 държави от Европа присъстват в първите десет  за конкурентноспособност в туризма. В този доклад се разглеждат подробно факторите, които са в основата на развитието на туризма в общо 139 страни. Начело на класацията застава Швейцария, после се нарежда Германия, след това е Франция. Родината ни заема 48 – мо място в световната ранглиста, а през 2009 година бе на 50 – място. На европейския континент България заковава 27–мо място като най-желана за туристите от цялата планета.

Канада, Сингапур и САЩ, въпреки че не са в Европа  са си извоювали почетно място в списъка.

При подредбата на тази ранглиста са разглеждани основно политиките на всяка една от държавите към туризма, транспортните условия, инфраструктура, природни и културни ресурси и забележителности, хотели и т.н.

Страни като Обединените Арабски Емирства, Мавриций и Коста Рика не присъстват в топ 10 на тази класация, но са първенци в техните региони.

Генералният  секретар на Световната организация по туризъм към ООН Талеб Рифай, заяви че в близкото десетилетие Русия ще доминира в световния туризъм. Той беше ясън и кратък и определено има на какво отгоре да изрича  тези думи.

За първи път всички руски региони ще участват в туристическо изложение „Интурмаркет” в Москва, което се провежда за 6 – та поредна година.  Рифай коментира, че печалбите на Русия в сферата на туризма са нарастнали с близо 35% за последните 10 години, което е повече от впечатляващо.

 

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Напишете коментар