Повече руснаци ще идват в България

март 22nd, 2011 от dilyana

руснаци в БългарияТази година експерти и агенти  от туроператорските фирми са на мнение, че ще има значителен ръст на граждани от Русия и бившия СССР. Покачване на  броя туристи от тези страни ще бъде с около 10 %  повече в сравнение с лятото на 2010 година. Миналата година имаше рекорд от 32 % на посещенията на руснаци, а специалистите са още по-обнадеждени за този летен сезон, като са сигурни, че ще бъде също така силен за посетители от Русия.

Според тях направените досега резервации ясно отчитат, че ще има увеличение  на туристическия поток от славянската страна  с близо 5 – 10 %. Любомир Панковски, изпълнителен директор на една от най-големите туристически агенции  в България заяви, че очакванията са доста позитивни за лятото на 2011. Той твърди, че обема на ранните записвания е доста голям, тъй като предоставят големи отстъпки и се правят горещи оферти.

Интересът към България като лятна дестинация е значително голям и след проведеното изложение в Москва, на което около 38 нашенски туристически компании показаха  своите изгодни предложения. Посетителите останаха доста заинтригувани от изложените пакети и това предизвика интереса на значителна част от тях.

На този етап визите за Русия не могат да бъдат премахнати, въпреки че се водят преговори между Русия и държавите от Европейският съюз за отпадането им. Засега режимът за тяхното издаване ще бъде максимално опростен. Скоро ще започнат и преговори с МВнР за намиране на решение за максимално бързо и опростено издаване на визи, коментира Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма.

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Напишете коментар