Силен летен сезон през 2011

март 30th, 2011 от dilyana

летен сезон 2011 По всичко личи, че този летен сезон ще бъде наистина благоприятен за България. Според общото мнение на специалистите в областта ще се отбележи значителен ръст на посещенията на туристи от чужбина по нашенското Черноморие.

Това заяви пред радио Фокус Варна доц. Марин Нешков, който е председател на Варненската туристическа камара. Той твърди, че със сигурност този горещ сезон, ще бъде доста по-добър от предишния. Същото мнение изказва и Димитър Димитров, председател на Браншова асоциация на хотелиерите и ресторантьорите – регион Североизточна България.

Ранните  записвания за хотелски резервации дават сведения, че предстои едно доходоносно лято. Естествено, освен чужденци по морето ще има и много българи, които също ще допринесат до голяма степен за печалбите от тазгодишния сезон.

Европейците са свикнали предварително да си правят планове за пътуванията и почивките си, от рано решават къде да отидат и коя да им е следваща дестинация и подготвят нещата си доста по отрано, за да им е по-спокойно и по-евтино. Отскоро и българският турист започна да прави така, но все още тази практика не е така широко застъпена сред сънародниците ни, особено когато става дума за почивка у нас.

Голяма част от собствениците на хотели и стаи под наем са на мнение, че туристическият данък е нецелесъобразен и им бърка твърде много в джобовете. Според тях не  е логично да се събира данък за реализирани нощувки, защото той ще засегне много лошо най-вече изрядните хотелиери и тези, които работят легално и всичката документация им е изрядна.

Написано в Летен туризъм | Няма коментари »

Напишете коментар