Нестандартни места за посещения

май 25th, 2011 от dilyana

нестандартно място за посещениеЕдна от най-известните и напоследък доста модерни туристически дестинации в цял свят е подводният музей в Канкун. Той е поредното доказателство, че хората започват да измислят все по-необичайни и нестандартни атракции, за да привлекат интереса на чужденците. Посетителите, които вече са се нагледали на антични руини и средновековни крепости и жадуват за нещо различно и нестандартно, винаги могат да се разнообразят с някои от креативните и футуристични достижения на съвременния свят. Ако музеят в Канкун не е достатъчно задоволителен, винаги могат да хванат първия удобен полет и да отпътуват за Обединените арабски емирства. Обикновено в страната,  Дубай привлича световното внимание със своите амбициозни проекти, но този път Абу Даби за кратко го отмести от погледа на общественото внимание със своя Главен портал, който представлява най-наклонената кула на планетата и  се издига на 35 етажа.

През 2012 година за летните олимпийски игри в Лондон ще бъде готова ексцентричната  кърваво червена скулптура, висока близо 115 метра. Стоманеното съоръжение, за което не може да се каже, че е произведение на изкуството, защото трябва да имаш доста странен вкус, за да откриеш някаква красота у него, според очакванията ще се превърне в една от атракциите на Лондон.

Ако решите да посетите Севиля и ви стане скучно, можете да отскочите до Метропол Парасол, която е най-голямата дървена сграда с покрив, направен във формата на шестоъгълник. Тамошните жители я наричат още „Гъбите на прераждането“, а в зданието се помещава и Археологическият  музей.

 

Написано в Почивка в чужбина | Няма коментари »

Напишете коментар