Очертава се силен летен сезон

май 28th, 2011 от dilyana

летен сезонСпоред очакванията летният сезон у нас ще стартира доста добре. В началото на месец юни в България ще пристигнат организирани летни туристи от Русия, скандинавските страни и Централна Европа. Засега се очертава един силен горещ сезон, който ще допринесе много за развитието на туризма в страната ни.

В момента по родното Черноморие летуват главно туристи от Германия и Англия. Те са дошли в България за повече от 7 дни. Чуждестранните посетители, които пристигат у нас, за да почиват по морето, кацат в основни линии на летище София. Това са около 3.2 млн. души на година. По летищата в Бургас и Варна пристигат средно 2.8 млн. туристи.

Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки коментира, че би било чудесно, ако на туристите, които кацат  на летището в Пловдив им се предложи културен туризъм. Инициативата за това е логично да поемат туроператорите и хотелиерите. Пловдив е чудесно място за практикуването на културен туризъм, с всичките си исторически забележителности и красива природа.

От друга страна новото ръководство на Слънчев бряг АД е категорично в намерението си да събори всички незаконни търговски обекти в комплекса. Голяма част от намиращите се сергии, магазинчета и временни обекти в курорта са поставени абсолютно незаконно. Миналата година специална проверка установи, че на територията на морския курорт има около 350 нелегални търговски обекта. Въпреки че процедурата по законов ред за премахването на тези обекти е твърде тромава и отнема време, от ръководството поясниха, че ще направят всичко възможно, за да ограничат дейността им и да предотвратят повторната им поява.

 

Написано в Летен туризъм | Няма коментари »

Напишете коментар