Нови нарушения по морето

юли 17th, 2011 от dilyana

нарушения по моретоСитуацията по родното Черноморие в момента не е особено благоприятна, тъй като там са установени многобройни нарушения от МРРБ, РДНСК и Морска администрация. Сред най-честите допускани нарушения са липсата на достатъчно спасители по плажовете и басейните и присъствието на многобройни нелегални временни обекти.

Специалистите са обиколили общо 86 плажа, като най-много нарушения са допуснати  в Каварна, Кранево и Слънчев бряг – Север. Без каквото и да било оборудване и медицинска техника са централният плаж в Бяла и Созопол – Запад.

В Шкорпиловци и къмпингите „Градина“ и „Златна рибка“ например е установено, че липсват необходимия брой според закона шамандури. На доста от плажовете го няма задължителното медицинско обслужване. В  част от курортите пък има много повече от допустимия брой преместваеми обекти.

Общият извод от цялостните проверки сочат, че като цяло плажовете са подготвени за туристическия сезон, като изключение правят само не достатъчният брой спасители и медицинско оборудване. В сравнение с други години, нарушенията са сравнително по-малко.

На нарушителите са издадени предписания при рецидив, че  те ще бъдат глобени според предвиденото по съответния концесионен договор. При последвали други нарушения, договорите ще бъдат анулирани. Миналата година по този начин са били прекратени 7 концесии и 4 договора за наем.

Относно огромният брой временни обекти в курортите от МРРБ заявиха, че ще бъдат предприети мерки за тяхното отстраняване, но пък самите постройки не могат да бъдат премахнати, докато не свърши летния сезон. През това време ще се направи всичко възможно, за да се ограничи дейността им.

Написано в Какво ново по морето? | Няма коментари »

Напишете коментар