Копенхаген – там, където приказките оживяват

август 22nd, 2011 от dilyana

КопенхагенКопенхаген – известен още и като родното място на Малката русалка, е прекрасен и вълнуващ град. Удивителната европейска столица, която е и главен град на Дания, ще ви разкрие най-вълнуващите черти от своята истинска същност и ще ви накара да се влюбите в нея. Там ще имате щастието да се насладите на невероятна култура, живописна архитектура, множество обекти с културно значение и пленяваща обстановка.

Старинният град е разположен на източния бряг на остров Шеланд и има повече от 10 – вековна история. В началото на своето създаване, е представлявал малко рибарско селище, което с годините достигнало внушителни размери и било осеяно с приказни готически сгради и барокови катедрали. Днес, интересното е, че самият Копенхаген се състои от няколко общини – Копенхаген, Драгор, Фредериксберг, Тернби и автономната община Християния , която има собствени закони.

Столицата на Дания завинаги ще я запомните с най-дългата улица в света за пешеходци (Стрьогет), както и с конструкторите „Лего“, които се произвеждат там.  Също така ще бъдете смаяни от Музея на изкуствата Ню Карслберг, където се помещават експонати от Египет, Рим и Гърция. Уникални емоции ви очакват в двореца Амалиенборг, местната опера и Мраморната църква. Внимание заслужава и сградата на Кралската библиотека, която е прочута още и под названието Черният диамант. Всяка една от постройките се характеризира със собствена история  и очарование, които по-перфектен начин се съчетават с модерното и забързано лице на Копенхаген. Идвайки на това вълшебно място ще се почувствате част от миналото му и ще усетите уникалното въздействие на настоящето.

Тези от вас, които обичат  екстремните изживявания, чудесно място е увеселителният парк „Тиволи“, както за малки деца, така и за възрастни. Не пропускайте да опитате и от традиционните местни специалитети, които са запазена марка на датското кулинарно изкуство и вкусете някоя от тамошните напитки.

Незабравимите моменти са ви гарантирани, така че не губете повече време!

 

Написано в Почивка в чужбина | Няма коментари »

Напишете коментар