Парите за туристическа реклама се увеличиха с повече от 100%

февруари 23rd, 2012 от dilyana

В съпоставка с 2009 г., през 2011 година парите, които са инвестирани за реклама на туризма у нас са нараснали с 121%. Това е забележителна цифра за толкова кратък период от време.

 Сумите отделени за туристическа реклама, които са дошли от държавния бюджет и оперативна програма „Регионално развитие“ са около 22 млн. лв., а през тази година се очаква парите да нараснат с повече от 4 млн. лв., коментира Трайчо Трайков на туристическото изложение „Ваканция и СПА експо“.

През този зимен сезон страната ни е била една от най-предпочитаните дестинации за практикуване на зимни спортове. В  Банско  вече започнаха стартовете  на Световната купа по ски, което значително ще увеличи потока от посетители към градчето.

Увеличение на туристите се наблюдава и в Пампорово, където неотдавна се състояха стартовете за мъже от Европейската купа по ски алпийски дисциплини.
Министърът на икономиката,енергетиката и туризма Трайчо Трайков сподели и очакванията си, че през 2012 г. ще има силен летен сезон. Ще има и повече чартъри до морските курорти, което ще покачи  чуждестранното присъствие по Черноморието.
Напоследък България започна да се слави и като атрактивна голф дестинация.

На туристическото изложение в София бе представен първият туристически пътеводител за Източни Родопи. Изданието ще бъде преведено и на английски и е създадено по българо – холандския проект „Новото тракийско злато“. Също така се представиха и българските ЕДЕН дестинации, които представляват най-известните и добри туристически дестинации

На туристическото събитие в столицата бяха разположени 280 щанда от 16 различни страни, където участваха повече от 300 изложители.

Написано в Зимен туризъм | Няма коментари »

Напишете коментар