Българите правят от рано резервации за лятото

април 8th, 2012 от dilyana

Слънчев брягТази година българите от рано са решили да плануват лятната си почивка. Около 60 хил. туристи вече са направили своите резервации в хотели по морето. Ранното записване стартира не само заради по-големите отстъпки, които се предлагат, а и защото по закон вече графикът за отпуските е готов. Всеки,който направи ранна резервация се възползва от 20% намаление от цената на нощувките.

За Великден вече почти всичко е заето в  хотелите край морето и в планината. Особено голям интерес има към Слънчев бряг. Повечето от хотелите там нямат дори и една свободна стая.

По всичко личи, че  тази година българските туристи имат достатъчно време да си направят планове за лятна почивка, а не всичко да се случва в последния момент.До преди години ранните записвания са се правили основно от чужденците. Но вече и българите станаха по-организирани и планират за месеци напред, за да са спокойни, че няма да останат без лятна почивка или, че ще имат проблем с намирането на подходящо място за отсядане.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова е оптимистично настроена, че този летен сезон ни очаква чисто море и плажове. Във Варна е удобен проектът за дълбоководно заустване на отпадъчните води, който възлиза на 8.800 млн. лв. Остава само да започнат и процедурите за избирането на изпълнител.

Основата цел, която се опитва да постигне Закона за устройството на Черноморското крайбрежие е да се спре неправомерното строителство и презастрояване на морето. Трябва да се сложи край на беззаконието и на хората, които си позволяват да не се съобразяват със законовите мерки.

Написано в Летен туризъм | Няма коментари »

Напишете коментар