България с масова туристическа реклама

април 13th, 2012 от dilyana

България Българският туристически портал bulgariatravel.org участва в масова реклама, която достигна до повече от 130 страни и аудитория от 42 млн. интернет потребители. Тази кампания бе част от проекта „Мултимедиен каталог на туристическите обекти и електронен маркетинг за дестинация България“. От МИЕТ са изключително доволни от постигнатите резултати, които  дори са надминали очакванията им. От министерството имат планове да продължават да развиват туристическия портал, като бъде обогатен с повече информация и бъдат увеличени езиковите му версии. В сайта Bulgariatravel.org  има въведени над 450 туристически обекти, с подробно и богато съдържание за българските природни и исторически забележителности, културни места и атракции. Сайтът е удобен и приятен и предоставя всичката информация, която е необходима на българи  и чужденци.

Засега сайтът е преведен на осем чуждестранни езици – руски,английски, немски, френски, испански, японски, арабски и иврит. Освен богат текстов материал, има и множество видеоклипове, снимки и аудиофайлове. Туристическият портал има профил в най-известните социални мрежи като YouTube, Facebook, Twitter, а интересно е, че е налична версия и за мобилен телефон.

В повече от 80 специално подбрани туристически сайтове са поставени банери и текстови връзки към портала. Според резултатите посланието е достигнало до 93% от интернет аудиторията в България.  За електронният бюлетин са се регистрирали повече от 10 хил. потребителя и той е бил разпратен над 8 пъти. Порталът предоставя голямо количество информация за България като видове туризъм, национална кухня, бит и история, условия за пътуване в страната и т.н.

В сайта има вградена и интерактивна карта, с която може да се състави маршрут за туристическа обиколка, а в календара са отбелязани предстоящи събития, които да помогнат при избора на дестинация.

Написано в Свободно за туризма | 2 Коментари »

2 коментара

  1. Аня

    Пропуснали сте най-важното – адреса на този туристически портал…

  2. Редактор

    Мерси Аня, грешката е коригирана. 🙂

Напишете коментар