Може да има проблеми в летните курорти заради по-строгите мерки за пушене

юни 18th, 2012 от dilyana

Албена Този летен сезон се очаква да има силен сблъсък на интереси между пушачи и непушачи по българските летни курорти. Макар че плажовете са открити обществени места и пушенето е позволено, доста хора ще настояват, че в крайна сметка това са  зони, където малките  деца играят. Подобно е и положението в районите на открити басейни в хотелите по морето. Хотелиерите все още се двуумят дали там да се пуши или не. Други пък са смятат напълно да забранят тютюнопушенето, заради клиентите от чужбина.

За откритите крайбрежни заведения не влиза в сила забраната за пушене. Повечето подобни заведения са полузакрити, но все пак имат статут на открити заведения и хората там  могат свободно да пушат. Доста е объркващо обаче за инспекторите, когато става въпрос за лятна градина, полузатворени пространства и полуокрити места, тъй като в закона няма въведени подобни понятия.

Забраната за тютюнопушене на  закрити обществени места важи от 1 юни. Има  нещо интересно и то е, че законът не е дефинирал ясно какво ще рече понятието „на закрито“. Примерно в заведения с две стени може да се пуши, а на такива с три – не.

Относно тютюнопушенето на работните места, управителите на фирмите и офисите трябва да следят дали тази забрана се спазва.   Все пак, ако някой реши да мами, не винаги може да бъде хванат и наказан.

Хората, които проверяват за нередности са доста, но фактически без полиция нямат право да глобяват.

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Напишете коментар