Мелбърн предлага най-добрите условия за живот в света

август 20th, 2012 от dilyana

Мелбърн

Мелбърн

Наскоро изданието Economist Intelligence Unit обяви своята класация за най-добрите градове за живеене в света. Челното място в подредбата заема австралийският град Мелбърн, който предлага отлични условия за живот на своите граждани. На втора и трето място са съответно Виена и Ванкувър. В топ 10 се нареждат още три града от Австралия – Сидни, Аделейд и Пърт.

Интересното е, че Англия не успява да се вмести дори в топ 50. Макар че доста се шумя около страната, заради провеждането на Олимпийските игри в Лондон и има значителни подобрения в инфраструктурата, столицата заема едва 55 – то място. Като най-добър град за живеене в Обединеното Кралство се очертава Манчестър, който попада на 51-ва позиция.

Класацията е направена на базата на различни фактори като престъпност, образование, здравеопазване, културен живот, инфраструктура и т.н.

В друга класация на британския научен институт „Ню Икъномик Фаундейшън“, българите заемат 123-то място в света за най-щастливите нации. Обект на изследването са общо 151 страни, а водещите  позиции се оглавяват от Коста Рика, Виетнам и Колумбия.

При изчисляването на индекса се вземат предвид удовлетвореността от живота, очакваната продължителност на живота и потреблението на енергия, пояснява  БГНЕС.

Оказва се, че все още планетата не е онова щастлива и прекрасно място, където бихме искали да живеем и има още много да направим, за да постигнем високо и трайно благосъстояние. Създателите на класацията подчертават, че при съставянето на този доклад парите и икономическото развитие не са единствените фактори, които се вземат предвид. Много по-важни са здравеопазването, усещането за свобода, стабилни семейства и т.н.  

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Напишете коментар