България с едни от най-евтините ски курорти в Европа

ноември 18th, 2012 от Ганчев

ски курортиКато съотношение цена и предлагани услуги, българските ски курорти предлагат едни от най-изодните условия в Европа.  Това заяви в интервю за агенция Фокус директорът на Европейския потребителски център Игнат Арсенов. Според проучване на центъра за разликите в цените и инфраструктурата на ски курортите в Европа, българският курорт Чепеларе заема 3то място в най-разпространената категория ски писти – от 11 до 25 км.

Най-реномираният ни зимен курорт Банско заема първо място в категорията от 51 до 100 км. Той е най-евтиният курорт в тази категория от всички изследвани 400 ски курорта. Проучването дава пълна информация за голяма част от ски курортите в Европа и е един прекрасен източник за сравнение между тях, подчертава Арсенов. Според него това не само е добра реклама за страната ни, но и възможност потребителите да се възползват от единния пазар на целия Европейски съюз.

Междувременно стана ясно, че през зимата се очаква да има ръст на туризма в България в рамките на около 4%. Предстоящият сезон като продажби в Европа е започнал много добре, тъй като по-студеното време в Западна Европа провокира увеличаването на записванията за ски почивка. На приключилата преди седмица борса WTM в Лондон става ясно, че има ръст на записванията към България на английския пазар с близо 10%. С това намаляването на броя туристи от Англия през последните години е на път да остане в миналото. Отворен остава въпросът и дали Витоша ще може да работи пълноценно през новия зимен сезон и дали ще успее да възвърне туристите, които посещаваха курорта преди 2011 година.

Написано в Зимен туризъм | 2 Коментари »

2 коментара

  1. иван

    наистина е евтино, като донякъде е качествено, като определено съм много доволен от Банско

  2. боби

    Така е. Но не и за нашите стандарти. Ние си позволяваме по-малко почивки в сравнение с англичани и руснаци, които са препълнили хотелите.За тях е по-евтино да дойдат тук и да харчат без да си правят сметка, отколкото в някоя друга страна.

Напишете коментар