Странни неща, които са паднали от небето

март 6th, 2013 от dilyana

метеорологични аномалии Дъжд.Сняг. Градушка. Има неща, които е нормално да падат от небето. Но какво ще кажете за паяци, жаби, дори кръв? Нека видим някои от най-странните метеорологични аномалии.

*Представете си, че докато карате колата си изведнъж стотици паяци започват да падат от небето. Именно това се е случило на младо момче в близост до Santo Antonio da Platina в Бразилия, докато пътувал за сватбата на свой приятел.

Според местен биолог причината за  странното явления е силен вятър, които откъснал паяците от дърветата с техните мрежи и това създало впечатлението, че паяците  валят от небето.

*Според библията, ако вали дъжд от жаби това е знак за проклятие. Но според учените обяснението е доста по-логично. По тяхното мнение  комбинацията от торнадо и  воден смерч има способността да повдигне жабите и да ги пренесе на далечни разстояние. Веднъж щом торнадото отшуми жабите се освобождават и това  придава вид, че валят от небето и идват от неизвестността.

*На 1 септември 1969 г. в района на Punta Gorda, Флорида се случва едно доста интересно събитие, което може да озадачи всекиго. На този ден, когато хилядите граждани се събуждат, виждат как стотици топки за голф се изсипват от небето.

Според местните метеоролози е имало леко торнадо, което е помело топките от близките голф игрища, а след това те са започнали да падат в нищо неподозиращия град.

*През 1997 г. японски рибари били спасени от руска патрулна лодка в Японско море. Когато корабокрушенците били попитани какво е станало,  те отговорили:“крава падна от небето и потопи кораба ни“.

Разбира се никой не повярвал на тяхната история и те незабавно били пратени в затвора. Две седмици по-късно, засрамен член на руските военни сили информирал японските власти, че човек от екипажа му  в действителност откраднал крава и я качил на борда на самолет. Кравите обаче не обичат затворените пространства, а още по-малко обичат полетите, затова за да спаси себе си и самолета пилотът изхвърлил бедното животно от  височина 30.000 фута, докато летял над Японско море.

Естествено японските рибари били веднага освободени.

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Напишете коментар