Къде може да прекарате спокойна почивка в България? – втора част

март 12th, 2013 от dilyana

Пълноценната почивка е от изключително значение за всеки човек. Тя му помага да се отърси  от ежедневния стрес и да се зареди с нови сили и емоции.За да откриете място за уединение, спокойствие и с красива природа не е необходимо да отидете до някоя далечна дестинация, защото България е достатъчно голяма, за да ви предложи такива прелестни кътчета.

Ето нашия списък с места, където можете да прекарате чуден летен престой.

Село Синеморец

Село Синеморец

Едно от най-живописните места на българското Черноморие е безспорно Синеморец. Селцето се шири в Югоизточна България и е предпочитана дестинация за туризъм от хора, които искат да избягат от шумните тълпи и навалиците. Спокойствие, магнетична природа, великолепно море и много слънчеви дни ви очакват в курорта.

Град Черноморец

Град Черноморец

Тези, които си мислят, че по нашето Черноморие няма вече останали места, където да усетят магията на природата и да се радват на чисти и лазурни плажове, бихме казали, че Черноморец ще опровергае твърденията на тези хора.

Разположено на 10 км. от Созопол и на 25 км. от Бургас, село Черноморец е истински морски рай, където местните ще ви посрещнат гостоприемно и с усмивка. Дълги слънчеви бани може да си правите на чистия плаж Градина. Бихте могли да посетите прекрасната цветна градина на местния параклис. Или пък да отскочите до Созопол и да се разходите из неговите старинни улици.

Какво и да решите да правите, Черноморец ще ви предложи невероятна атмосфера и пълноценни дни край морето.

Село Лозенец

Село Лозенец

Още едно тихо и удивително място на южното Черноморие за прекарването на вашата лятна отпуска, където се съчетават уникални природни дадености – планина, море и реки, е Лозенец. Макар и малък курорт Лозенец ще ви предложи всички необходими предпоставки за незабравима ваканция – водни спортове, чисти плажове, приятни заведения, уютни хотели и приказна природа.В близост да разположени редица забележителности като местността Бегликташ, както и историческите градове Созопол и Несебър.

Село Тюленово

Село Тюленово

Тюленово ви предлага една приятна обстановка за почивка край морето, без наличието на луксозни комплекси, претъпкани плажове и шикозни заведения. Вместо това ще се радвате на чисто море, усамотение и релаксиращи моменти край морски бряг.

Тюленово се намира в близост до гр. Шабла и на 80 км. от Варна.

Написано в Летен туризъм | Няма коментари »

Напишете коментар