Активни проверки по Черноморието през този летен сезон

септември 5th, 2013 от dilyana

 летни курортиПрез този летен сезон са проверени общо 91 плажа, като те са минали по две инспекции и на този етап са наложени глоби в размер на 130 хил. лв., но окончателните резултати ще бъдат готови през октомври. След направените проверки са установени 247 нарушения. Най-честият проблем, който се среща във всички летни курорти е липсата на необходимия брой обучени спасители, които да се грижат за безопастността на летуващите. През целия септември експерти ще продължават да следят за нередности по Черноморието. Редовните проверки целят да се спазват законите наредби засягащи българския туризъм и да се подобрява неговото качество.

За да засилим интереса на чуждестранните туристи към България и привличаме по-голям туристически поток, е необходимо да повишим стандартите на предлаганите услуги в морските курорти и поддържаме тези стандарти на високо ниво. В това число се включва обслужването в хотелите и ресторантите, добре обрудвана курортна база и редовното почистване на плажните ивици.

За да има по-висока активност по българското Черноморие през септември собственици на хотели ще намалят драстично цените на нощувките. Те ще спаднат с около 20-30%, но няма точна дата кога ще започнат намаленията. През този месец българите ще имат възможност да почиват на доста атрактивни цени и в същото време да отсядат в комплекси с повече звезди.

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Напишете коментар