Гюнар Гарфорс дава съвети на пътешествениците

септември 13th, 2013 от dilyana

Гюнар ГарфорсЕдин от най-заклетите любители на пътешествията и туризма е Гюнар Гарфорс. Той е пътешественик обиколил близо 200 държави на различни континенти и е събрал солиден опит като турист. Затова може да даде отлични съвети как максимално да се насладим на пътуването си и какво трябва да направим преди да се отправим към дадена дестинация. Голяма част от своите приключения и преживявания Гарфорс споделя в своя личен уеб сайт garfors.com, придружени с много снимки.

Някои от нещата , които  според норвежеца непременно трябва да направите преди да се отправите на път е да имате някакви пари кеш, които да поставите на отделни места. Не навсякъде може да използвате банковите си карти, а и ако някой ви открадне чантата или портфейла ще сте спокойни, че ще имате поне пари да се придвижите до хотела си.

Също така се възползвайте максимално от времето си и не се страхувайте да експерементирате. Ако се придържате стрикно към предварително направения план може да пропуснете много интересни и вълнуващи неща. Например опитайте местни специалитите в по-малките ресторанти или потърсете очарованието на местата, които не са най-посещавани от чужденците.

Освен това не забравяйте да проверявате в пътеводителите кои места не е желателно да посещавате. Да кажем, че това са такива където има твърде много туристи и няма да имате никаква възможност за релаксация, ако към това се целите.

От голямо значение, когато посетите чужда държава е да се държите учтиво с местните хора и да уважавате тяхната култура. Накрая, но не и на последно място Гарфорс препоръчва да не прекалявате с багажа, а да вземете само най-необходимото. Така ще може да се предвижвате по-лесно и с по-малко притеснения.

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Напишете коментар