Кондор редуцира полетите до Бургас през лято 2008

декември 16th, 2007 от Ганчев

чартърни полетиЕдва ли има българин живеещ в Германия, който да не е чувал за Кондор (Condor), а редица са тези, които са се възползвали от изключително изгодните и оферти през последните няколко години. Всяка година Кондор предлага полети до редица екзотични дестинации из цял свят включително и до България на изключително ниски цени, като по качество далеч не отстъпва на доказани имена като Луфтханза и Еър Франс. И докато през 2007г. летището в Бургас отбеляза рекордна посещаемост от немски туристи предимно обслужвани от Кондор, през следващата 2008ма тенденцията на покачване вероятно ще бъде нарушена.

Всяка година в периода 20.Май – 15.Октомври компанията обслужва полети до двата ни най-големи черноморски града – Варна и Бургас. През изминаващата 2007 година ежеседмично се изпълняваха чартърни полети до Бургас от над 5 немски града сред които Берлин, Мюнхен, Дюселдорф и други. Днес по „немски маниер“ реших отрано да си резервирам полет за прибирането ми в България през лятото по интернет и с изненада установих, че гореизброените три града изобщо не присъстват като избор. Не след дълго се свързах с отдела за обслужване на клиенти в Кондор и оттам ми бе отговорено, че през 2008 година самолетите на компанията ще летят единствено от Щутгарт и Саарбрюкен до Бургас. За желаещите до летят до Варна, Кондор предлага две чартърни линии от Дрезден и Лайпциг. Както се и очакваше не получих отговор на въпроса ми, каква е причината за това драстично редуциране на полетите.

Причините разбира се е логично да са финансови. При всяка следваща промоция на компанията билетите се изкупуваха буквално за минути и по този начин полетите се пълнеха предимно с хора заплатили изключително ниски суми за предлаганата услуга. Разбира се в това число се включват и голяма част немски туристи. Явно това е принудило Кондор да насочи потока от туристи към България основно от 4 града, като по този начин и цената на услугата ще се покачи заради по-високата конкуренция. Възможен е и по-благоприятен вариант, в който друга немска компания да поеме основния трафик от туристи през лятото. Засега обаче няма яснота дали това ще се случи, като най-вероятния „заместител“ може да се окаже Джърман Уингс.

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Напишете коментар