Три от най-пленяващите места в света

март 3rd, 2010 от dilyana

Ние живеем в един прекрасен свят, пълен с  невероятно красиви гледки, за които думите ни просто не стигат, за да се опише тяхната уникалност. Най-вероятно всеки един човек мечтае да посети поне едно от тези места в  живота си, но не всеки има тази възможност. За някои от тези прекрасни   кътчета, ще разберете малко по-надолу.

.

1.Едно от най-красивите места в света е  Гранд Каньон или наричан още Големия Каньон в Сащ, щата Аризона. Той е разположен в близост до река Колорадо и е с дължина около 320 км. и височина 1800 метра. Това го нарежда до един от най-дълбоките каньони в цялата планета. Гранд каньонът се е образувал в продължение на повече от 60 милиони години, като днес представлява една уникална гледка от  разноцветни скални релефи и  отвесни  стени, който оформят една безкрайна пропаст под краката ни. Оттук всяка година преминават над 5 милиони туристи.

2. Големият бариерен риф  в Австралия е един от тези природни феномени, който  ни доказват, че чудатостите на нашата природа просто нямат край  и нямат равни на себе си по своята  екзотичност и неповторимост. Рифът се намира в Коралово море и достига близо  до бреговете на Нова  Гвинея и се простира на площ от 700 кв. км.  Той е най- голямата коралова система в света, като се състои от  близо 300 вида корала, 3000 коралови рифа и 300 острова. Има дължина от 2300 км, което го прави и най-дългия на планетата.  В неговите води  има огромно разнообразие на морски живот, като  тук  убежище намират  и много  застрашени  видове морски обитатели, някои от които са косатки, голямата зелена костенурка, морската крава и т.н. Милиони туристи посещават всяка година района, като те  имат  възможността  и за осъществяването на спортни дейности, като ветроходство, гмуркане и други.

3. Канадските скалисти планини са част от Скалистите планини, разположени в Канада, в Северна Америка. Това е една от най-любимите туристически дестинации на хора от  различни краища  на земята, които идват тук да прекарат една незабравима почивка. Планината  включва в себе си  прекрасни пейзажи, езера, каньони, ледници, пещери и т.н. Най-високият връх  на Скалистите планини , който  се нарича Робсън, се смята за голямо предизвикателство   сред професионалните катерачи.

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Напишете коментар