Планират нов ски курорт край Пловдив

януари 8th, 2008 от goody

ски курортОбщина Куклен в Пловдивска област планира изграждане на достъпен зимен курорт в Родопите, съобщава в. “Дневник”. Ски центърът ще бъде на около 35 км от Пловдив в местността Бяла черква, като пистите ще бъдат 7-8 на брой с обща дължина над 12 км.

Предвижда се също построяването на кабинкова въжена линия с обща дължина около 20 км. Тя ще започва от село Марково и някои от междинните спирки ще бъдат “Здравец” и местността “Студенец”.

Парцелът, върху който ще се осъществи проекта беше възстановен на община Куклен от Пловдивския районен съд. Той обхваща територия от 22,6 кв. км. гори. На 8 април тази година предстои дело и на последна инстанция във Върховния касационен съд и след като той се произнесе общината започва процедура по замяна на гори срещу трасетата на пистите.
Концепцията за лифта, водопроводите, електропроводите и трасетата ще стартира също след последното дело. На по-късен етап от общината планират построяването на нови хижи и хотели. Реализацията на проекта може да се ускори чрез публично-частно партньорство.

Написано в Зимен туризъм | Няма коментари »

Напишете коментар