България участва на международното изложение Destinations’2008 в Лондон

януари 31st, 2008 от goody

Държавната агенция по туризъм организира представянето на България с рекламен щанд на международната туристическа борса Destinations от 31 януари до 3 февруари 2008 г. в изложбен център Earls Court- Лондон, съобщават от Държавната агенция по туризъм.

Destinations – Лондон е най-големият туристически панаир с насоченост към масовата публика, на който през 2007 г. посетителите бяха над 54 000, изложителите – 365 от 60 страни. Профилът на изложителите включва както авиокомпании, хотели, национални и регионални туристически бордове, тематични паркове, туроператори и турагенти, круизни компании, така и брокери и компании за продажба на всякакви травел аксесоари. Периодът на панаира съвпада с този на взимане на решение за лятна почивка от британските туристи и записване.

На българския щанд, който е на площ от 24 кв.м и е разположен в близост до централния вход на изложението изложителите са Държавната агенция по туризъм и британската компания „Балкан Холидейз” ООД.


На Destinations има възможност през всичките дни от панаира да се провеждат различни презентации за 15 минути на специално изградените сцени в секторите, които са наречени Sensations. В рамките на националото участие на България във всеки един от дните на борсата е организирана презентация на български вина в 15.45 ч. Тази анимация ще бъде включена в програмата на изложението на сцената Sensations в сектор Европа. Също така на българския щанд всеки ден ще се провеждат томболи с награди сувенири.

Великобритания е целеви пазар за България със значителен потенциал и потребителско търсене на разнообразен туристически продукт. Над тридесет туроператора предлагат България в каталозите си (Balkan Holidays, Thomas Cook, My Travel, Cosmos, First Choice, TUI-UK, Inghams, Balkania Travel, Regent Holidays, Ramblers Holidays, Adventures Abroad, Exodus, Explore и др.). През 2006 г. 420 138 британски туристи са посетили България (+12.19% ръст спрямо 2005 г.), а за периода януари – септември 2007 г. британците посетили страната са били 404 586 (+6.55% ръст спрямо същия период през 2006 г.).

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Напишете коментар