Правителството ще развива голф туризъм с държавно предприятие.

февруари 8th, 2008 от goody

golf Правителството реши да образува еднолично акционерно дружество “Голф развитие“ със 100 процента държавно участие в капитала, съобщи правителствената информационна служба.

Дружеството ще се занимава с проектирането, изграждането, експлоатацията и управлението на голф комплекси от игрища, съоръжения, селища. Капиталът му ще е 9 183 000 лв., разпределени в 9183 поименни акции по 1000 лв.

Като непарична вноска в капитала на дружеството ще бъдат включени 12 поземлени имота – частна държавна собственост. Досега те са управлявани от Държавната агенция по горите като част от Държавна дивечовъдна станция „Балчик“.

Стойността им е 9 133 000 лв. Паричната вноска от 50000 лв. ще бъде осигурена чрез преструктуриране на разходите по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за т. г. Дружеството ще се управлява от 3-членен съвет на директорите, чийто мандат е 3 години.

Идеята е България да стане конкурентна голфдестинация, атрактивна за платежоспособните туристи. Ще бъде стимулирано строителството на голф-игрища като алтернатива на презастрояването и високото строителството в черноморските и планинските курорти. Така, според кабинета, ще се създадат условия и за удължаване на летния туристически сезон по морето до девет месеца. В планинските комплекси пък голф ще се играе целогодишно в комбинация с каране на ски чрез т.нар. ски-голфдестинации, каквито имало в Австрия, в Швейцария и др.

Написано в Регулации и закони | Няма коментари »

Напишете коментар