Новости в курортния комплекс Албена

април 16th, 2010 от dilyana

Тази година курортният комплекс Албена очаква да има двойно повече  български туристи, отколкото миналата година – близо 120 хиляди.

С всяка изминала година той се превръща в едно от най – предпочитаните места за изкарването на лятната ваканция от нашенските туристи. За сравнение през 2009   тук са отседнали около 60 хиляди българи, което е с цели 40 % повече от  2008 година.

За да стане още по – привлекателна дестинация, ръководството на Албена смени своята ценова политика.

Ако по-рано бъде направена резервация за почивка в активен сезон, гостуващите получават със сигурност най-ниски цени. С приближаването обаче на лятото стойността на почивката ще се покачва, отбеляза Йовка Страшилова, зам. – директор маркетинг  и продажби на Албена.

За първи път  тази година на всички посетители на курорта ще бъдат предоставени за безплатно ползване чадър и  два шезлонга. Друга новост е, че  деца  до 12 годишна възраст ще почиват напълно безплатно. Също така цените на храните и напитките в Албена ще паднат с около 30 %, а паркоместата ще бъдат  увеличени с  около 350 – 400.

В момента курорта работи най-вече с полски и чешки туристи. Очакват се обаче по-малко гости от Германия, както и от Русия, заради наложения режим за платени визи за децата.

Албена се слави с най-дългата и широка плажна ивица на българското Черноморие, затова и от ръководството полагат големи грижи за нея. Тя се почиства два пъти дневно, като пясъкът се пръска със специален препарат, срещу  досадните насекоми.

Отскоро започна да работи и Call Center Албена. На  телефон 0700 12110, на цената на един градски разговор, всеки може да получи необходимата му информация свързана с комплекса  и  да направи своята резервация.

Написано в Какво ново по морето? | Няма коментари »

Напишете коментар