Созопол с нов символ за новия сезон

март 26th, 2008 от goody

Четириметрова скулптурна композиция ще бъде поставена на входа на Созопол до къмпинг „Златна рибка“, дело на скулптура проф. Христо Харалампиев .

В композицията ще се съчетават различни символи на града. В основата е разположена котвата, а предната част символизира кърмата на лодка, в едната част е очертан силует на кръст, който според проекта, ще бъде осветяван от прожектори. От другата страна на композицията се вижда фигурата на жена, която ще е с височина два метра и половина. Знакът се допълва и с надписа „Созопол“, чийто шрифт е идентичен с този на герба на града.

Според замисъла входният знак ще бъде изработен от бетон, а фигурата на жената от бронз.

Написано в Какво ново по морето? | Няма коментари »

Руските туроператори спират да предлагат оферти за ски в Банско

март 23rd, 2008 от goody

Руските туроператори ще престанат да предлагат всякакви оферти за ски курорта Банско на своите клиенти. Това каза председателят на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова.

Огромното презастрояване, високите цени за храна и най-вече дългото чакане по пистите е вбесило руските туристи до степен че вече да не се интересуват нито какви са пакетните цени, нито дори какви са условията в самите хотели, пише в. „Монитор“.

Множество жалби от руски родители са оправени и по повод вредни и нехигиенични условия в българските детски лагери. Това е причина руснаците да вземат решение, че само сертифицирани детски центрове ще могат да посрещат деца от Русия. Това значи, коментира Крушкова, че светкавично ще започнем процедура по определянето критериите за тези сертификации.

Написано в Зимен туризъм | Няма коментари »

Онлайн молби за туристически визи за България.

март 17th, 2008 от goody

От 14 март в Руската столица успешно стартира проектът на МВнР за онлайн приемане на молби за визи. До 2-3 месеца проектът ще бъде въведен в Петербург и Белград, a до края на годината във всички български посолства ще се подават онлайн молби за визи. Това съобщи министърът на външните работи Ивайло Калфин.
По този начин ще осигурим лесен и прозрачен диалог между гражданите и посолствата, и ще бъде облекчен достъпът на чужденци в България, каза Калфин.Според данни на Агенцията за туризъм през 2007 г. България била посетена от 5 200 000 туристи, като голяма част от тях са получили виза. Срокът за издаване на български визи е 7 работни дни а цената им варира 35 , 60 или 120 евро. Тази година интересът за издаване на визи е още по-голям, каза Калфин. Само за първите два месеца на тази година контрола на визите издадени в най-натоварената наша консулска служба – тази в Москва, се е увеличил с 47 % в сравнение с миналата година.

Зам. министърът на външните работи Милен Керемедчиев обясни също, че проектът е бил изготвен за няколко месеца и не е струвал нито стотинка на министерството.

Написано в Регулации и закони | Няма коментари »

CNN стартира мултимедийна рекламна кампания за България

март 10th, 2008 от goody

Мултимедийна рекламна кампания на България като туристическа дестинация стартира от днес по CNN. Освен традиционната телевизионна реклама и включване в тематични предавания на канала, кампанията предвижда и серия от онлайн инициативи, целящи да повишат популярността на страната ни като място за почивка.

Телевизионният елемент на българската кампания е изграден около две основни линии: „България – природата те приветства“ („Bulgaria – Nature welcomes you“) и „България – наслади се на избора си“ („Bulgaria – Enjoy your choice“).

Като част от кампанията е създаден и интерактивен туристически каталог за България, съдържащ описателна информация, видео и снимкови материали за България като туристическа дестинация.

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Редовни полети от Дъблин до Бургас

март 5th, 2008 от goody

Ирландската национална авиокомпания Aer Lingus обяви, че ще започне извършва редовни полети от Дъблин до Бургас. Това ще бъде първата и единствена засега връзка на Ирландия с черноморския курорт, предаде БГНЕС.
От средата на юни авиокомпанията ще почне да лети до Бургас два пъти седмично. От авиокомпанията са заявили, че се надяват българските курорти да привлекат ирландски семейства. България става все по-атрактивна дестинация за ирландските туристи и за инвеститорите в недвижима собственост.
Освен изгодните тарифи, от сайта предлагат оферти за 4-звездни български хотели като най-евтината е 30 евро за легло.

Написано в Какво ново по морето? | Няма коментари »