Румънънски бизнесмен купи хотелски комплекс в Странджа за 1 млн.лв.

септември 22nd, 2008 от goody

Собственикът на „Трансвагон” Георге Попеску купи хотелски комплекс Сърмашик за сумата от 1.082 млн. лв.  Вилното селище се намира в сърцето на Странджа планина, в село Брашлян. Намеренията на румънския бизнесмен са заедно със съпругата си , която е почетен консул на Румъния в Бургас, да стопанисват луксозното селищи.  Утре ще бъде връчен протокол за собственост на фамилия Попеску. Комплексът е вече с нов управител и според думите на новият собственик се планират редица подобрения, така че гостите на комплекса да се чувстват още по-комфортно.

Написано в Какво ново по морето? | Няма коментари »

Третият по големина британски туроператор обяви фалит

септември 14th, 2008 от goody

Третият най-голям британски туроператор XL Leisure Group неочаквано обяви фалит и изостави около десетки хиляди свои клиенти по световните летища да търсят начин да се приберат по домовете си от ваканция

Като основни причини за този резултат компанията изтъкна високите цени на горивата и икономическата стагнация, както и невъзможността си да усигури повече финансиране.

Според бриттанското Управление на гражданската авиация, около 50 000 туристи, резервирали билети чрез „Хикс Ел Лежър“ се намират в момента в чужбина, 10 000 са на почивка, ползвайки ваканционния пакет на туроператора, а други 25 000 летовници в момента са извън Острова, с пакетите на други туроператори свързани с „Хикс Ел“ .

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »