SkyEurope може да избегне фалита, Lufthansa се разраства

юни 28th, 2009 от Ганчев

SkyeuropeНискотарифната самолетна компания SkyEurope може да избегне фалита, след като по-рано тази година обяви, че бизнесът й е сериозно засегнат от световната икономическа криза. От авиопревозвача подадоха молба за съдебна защита от кредитори, като мениджмънтът на компанията е представил план за преструктуриране на дружеството, с цел да го направи по-атрактивно за потенциални инвеститори. По време на процеса работните места, плащанията и полетите ще бъдат осигурени, допълват от компанията.

Откакто съществува, SkyEurope никога не е излизала на печалба, като през тази година авиопревозвачът намали флотилията ли до едва 5 от общо 15-те Boeing 7373, с които оперираше в края на 2008 г.  Заради финансовите трудности, част от самолетите на компанията бяха запорирани и летят чисто бели – без отличителните занци на превозвача. Компанията оперира и в България като предлага директни полети от Бургас и София до Виена и Братислава. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

За всички къмпинг мераклии

юни 12th, 2009 от Ганчев

къмпинг на мореНе малък е броят на почиващите у нас, които предпочитат да изкарат почивката си в някой къмпинг на българското Черноморие. И тази година не прави изключение като редица си задават въпроса, подобрени ли са условията в местата за къмпинг и колко би им струвала подобна почивка. Не особено обнадеждаващ обаче е отговорът на този въпрос.

За поредна година ремонтни дейности по къмпингите няма, а разрухата изглежда по-голяма от всякога. Един от най-обичаните от българите къмпинг Веселие вече е в съседство с огромна сграда, която  ще предлага хотелска и жилищна част. Още по време на строежа и миналата година се разрази скандал и голяма част от почиващите на палатка бяха изгонени от инвеститорите. Сценарият се очаква да се повтори и тази година.

Останалите два съседни къмпинга Смокини и Каваци няма да предложат на летовниците нито една нова баня и тоалетна. Бунгалата са си все същите, а местата за палатки не са облагородени. На плажната ивица все още няма чадъри, а заведенията не работят. Със сигурност и тази година палатки ще се разпъват на паркинга между автомобили, огнища и боклуци. Прочети повече »

Написано в Летен туризъм | 7 Коментари »