Останах очарован от Щутгарт

август 25th, 2009 от Ганчев

Миналата седмица имах възможността да посетя Щутгарт за един ден, навръщане от екскурзията ми в Цюрих. Останах при приятели живеещи на 10 минути от гарата, в една от високите части на града. Изгледът оттам беше невероятен, особено вечер когато целият светещ град може да се обхване с поглед.

нощен Щутгарт

За съжаление краткият ми престой не ми позволи да посетя новия и стария замък, разположени в сърцето на Щутгарт, чието посещение отнема доста време. За сметка на това успях да разгледам музеите на Мерцедес и Порше, разположени в покрайнините на града. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | 3 Коментари »

Катедралата Гросмюнстер в Цюрих със спиращ дъха изглед

август 24th, 2009 от Ганчев

Миналата седмица по време на екскурзията ми в Швейцария имах възможност да посетя за няколко часа най-големия швейцарски град Цюрих, а първата забележителност която успях да разгледам подробно бе катедралата Гросмюнстер. Катедралата се намира на Цвинглиплац в близост до реката пресичаща Цюрих и е един от символите на града, и една от най-посещаваните от туристи забележителности. Построена е през 1220 г. като романска църква, а през 19ти век поради голям пожар в града  се налага да бъде реконструирана. Именно тогава биват построени и двете днешни неоготически кули.

Една от кулите на катедралата е отворена свободно за туристи, а терасата и предлага невероятен изглед към града и Цюрихското езеро. Под формата на снимки и видео се надявам да усетите магията на града така, както я усетих аз.

Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »