Най-красивите оазиси в света

юли 30th, 2010 от dilyana

Убари в Либия

Това е едно вълшебно място, което сякаш туко що е излязло от някоя картичка. Убари е малко градче – оазис в долината Тагра в Югозападната част на Либия. Точното му местоположение е между платото Месак Сатафат и езерата Идан Убари. Тук гледката е прекрасна, но за жалост водата е доста замърсена и не е особено приятно да се къпе човек в нея.

Убари в Либия

Сиуа в Египет

Друго  райско кътче  и спасение от парещото слънце и жаждата е оазисът Сиуа, намиращ се в Либийската пустиня.  Тук преди много, много време  стар магьосник  предрекъл на Александър Велики, че ще завладее цял Египет и той ще бъде под негова власт. И до днес на това място са запазени множество храмове и религиозни  паметници от древни времена. В наши дни Сиуа е приютил  сред своите прелести малко над 20 000 души. Прочети повече »

Написано в Почивка в чужбина | Няма коментари »

Най-известните круизи през 2010

юли 27th, 2010 от dilyana

круизSeaDream Yacht Club — SeaDream

Тук е изключително приятно, уютно и романтично, така че прекрасното ви изкарване на кораба ви е абсолютно гарантирано. Яхтата е особено подходяща за влюбени двойки, които мечтаят за тихо и спокойно пътешествие по море. Тя е сравнително малка,  защото на борда й се побират малко повече над 100 пасажера, но за сметка на това пък спалните са обзаведени с огромни легла и красиви мебели,  кухнята и обслужването също са на много високо ниво. Прочети повече »

Написано в Почивка в чужбина | Няма коментари »

Буенос Айрес – южноамериканският Париж

юли 21st, 2010 от dilyana

Буенос  Айрес  се простира на десния бряг на река Ла Плата. Той е най-големият град в Аржентина и нейна столица. Там живеят различни културни етноси, като освен местните аржентинци се срещат и италианци, араби, китайци и други.  Жителите  му наброяват близо 13 млн. души, а много хора го сравняват по красота  и романтичност дори с Париж.

Животът тук никога не спира, а за това до голяма степен допринася и непрекъснатия поток от туристи целогодишно. Сред обширните и чисти плажове, широки пазарни улици, прекрасното време, чудесните хотели и ресторанти, романтиката и  екзотичността , които витаят извън въздуха  и под ритъма на завладяващото  страстно танго, от което кръвта ти завира, няма как да скучаеш и те гарантират перфектното изкарване на почивката. Прочети повече »

Написано в Почивка в чужбина | Няма коментари »

Преди да тръгнете на път….

юли 18th, 2010 от dilyana

на пътВсеки иска почивката  му да бъде добре организирана и да мине гладко и без излишни проблеми, но не винаги се получава. Безспорно  е много важно  да знаем  няколко основни неща, за да няма неприятни изненади. А кои са те ще разберете малко по- надолу…

1. Добре преценете къде искате да отидете и планирайте добре своя маршрут.

2. Решете кои ще бъдат точните ви дати на пътуване и колко дълго ще трае почивката ви. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | 1 Коментар »

Най-добрите хотели в света

юли 14th, 2010 от dilyana

хотел в ИндияХотел Oberoi Vanyavilas, който се намира в индийския национален парк Рантамбхор е най-добрият хотел в света за 2010 година. Той застана на челна позиция в класацията на американското списание „Travel+Leisure“, което вече за 15- ти  пореден път публикува Топ 100 на най-добрите хотели за отсядане на планетата.

Хотелът не случайно е на първо място. Той е изключително красив и уютен, а атмосферата наоколо е много приятна. Състои се от общо 25 луксозни палатки, всяка една от тях обзаведена с истински стил и класа и с частни градини, включващи богато разнообразие на дървесни видове, цветя и растения. Главната сграда на комплекса е със зашеметяваща архитектура и дизайн. На разположение на гостите на хотела има всякакви удобства и със сигурност всички те остават удовлетворени от престоя си тук. Прочети повече »

Написано в Почивка в чужбина | Няма коментари »

Удивителната Айфелова кула в Париж

юли 12th, 2010 от dilyana

Айфелова кулаАйфеловата кула е сред най-популярните  архитектурни забележителности в цял свят  като на година се посещава от над 6 милиона туристи. Тя е разположена в най-романтичния град в цяла Европа, а именно Париж. Истината е, че когато споменем Айфеловата кула непременно се сещаме за красивия град и обратно – когато говорим за Париж, несъмнено в съзнанието ни изниква и величественото здание.

Кулата е построена през  1889 година  като входна арка за Световното изложение и в чест на отбелязването на 100 годишнината от края на Френската революция. Нейн създател е Александър Густав Айфел( и до днес носи неговото име), а  издигането й отнело близо 2 години. За създаването на този архитектурен шедьовър са били нужни към 6,5 млн. франка, над  70 000 тона желязо и  повече от  200 човека, които  работели  по нейното издигане.Айфелова кула в Париж

Огромната метална конструкция е висока над 320 метра и има 1665 стъпала, които стигат  чак до самия връх. Посетителите обаче могат да се изкачват по стълбището само до 2 етаж, като оттам до най-високата точка на кулата се стига с асансьори.

Любопитен е фактът, че до 1930 година това здание е било най-високото в света, докато не отворил врати  Крайслер Билдинг в Ню Йорк. Но затова пък все още никой не може да я измести от челната позиция във Франция.

В началото на  създаване й французите са смятали да я разрушат след 20 години, но впоследствие се превръща в място за научни опити, като там са инсталирани барометри, радиотелеграфски уреди, гръмоотводи и още много други. По-късно писатели от цял свят започват да я описват в своите произведения – кой с добро, кой с лошо и така славата й започнала малко по-малко  да  се разпространява. Все пак кулата остава непокътната и  се нарежда сред най-прочутите конструкции на планетата.

В наши дни тя има множество умалени копия и безброй имитации, но никое от тях не може да се сравнява с истинската Айфелова кула.

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

« Предишни теми