Почивка в Испания и Португалия излиза най-евтино за британците

януари 30th, 2011 от dilyana

Почивка в ИспанияПроучване на британската компания Пост офис направено сред общо 36 страни отчете, че за англичаните през 2011 най-изгодно ще им бъде, ако прекарат своята почивка в Испания или Португалия. Данните от това проучване показват, че най-вероятно тази година ще има значителен отлив на британски туристи от българските  морски курорти.

От Пост офис са пресметнали, че „туристическата кошница”, в която влизат кафе, бира, кола, цигари, вечеря и т.н., е най-евтина в Португалия – около 33 паунда. А в Испания излиза приблизително 37 паунда. В двете  държави има значителен спад сред този вид стоки. Прочети повече »

Написано в Почивка в чужбина | 1 Коментар »

Ще правят проекти за насърчаване на българския туризъм

януари 23rd, 2011 от dilyana

български туризъмМиналата година българското правителство предприе сериозни мерки за популяризирането на родния туризъм. В основа на това се крие и стремежът за набирането на по-голям ресурс за развитието и разпространението в чужбина на най-известните ни исторически и природни забележителности.

Управляващите решиха през 2011 година да заложат повече на туризма и да инвестират по-голяма сума в подобряването качеството на туристическата инфраструктура.

В общите планове място заемат и по-малките  национални обекти, до които е необходимо да се осигури сигурен и безопасен достъп, а засега липсва такъв. Прочети повече »

Написано в Регулации и закони | Няма коментари »

София е най-евтината столица в Европа

януари 23rd, 2011 от dilyana

СофияПочивка в София излиза най-изгодно от който и да било друг град в Европа. Дотолкова е изгодно, че дори бедните чуждестранни пенсионери се чувстват  като богаташи в родната столица.

София е най-евтината туристическа дестинация на стария континент, според проучване на туристическия портал „Прайс оф травел”. В класацията участват общо 40 града, а София безспорно оглавява челната позиция. Чак да се чудим – да се смеем ли, да плачем ли?! Това е един от малкото пъти, когато сме първи в нещо, но не е много сигурно, че водещата ни позиция е повод за гордост и ще ни донесе престиж. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

В Банско хотелиерите са пред фалит

януари 18th, 2011 от dilyana

хотели в БанскоГоляма част от дребните хотелиери в курортния град Банско са на прага на самия фалит, тъй като нямат финансовата възможност да погасяват дълговете си към банките, съобщава Благоевград инфо. Банковите институции вече стартираха акция по разпродаване на запорираните имоти, коментира председателят на Съюза на туристическия бизнес в Банско Александър Муцарев.

Според Муцарев причина  за неблагоприятното положение, в което се намират в момента собствениците на малки хотели са наистина високите лихви. Хотелиерите пък от своя страна отбелязват, че банките трябва да намалят лихвените си проценти и да разсрочат плащанията. Прочети повече »

Написано в Зимен туризъм | Няма коментари »

Хайде на планина!

януари 14th, 2011 от dilyana

на планинаВечният въпрос – къде да почиваме? На море или планина? Много хора се изправят пред тази дилема, когато става въпрос за малко пари, които могат  да изхарчат за приятна почивка. Почивката на море може да бъде вълнуваща и незабравима, но планината не отстъпва със своите уникални достойнства.

В крайна сметка едно пътуване винаги е удобен повод  да избягаме от всичко познато и от ежедневните грижи и проблеми.

В България има и от двете – и море и планина, така че не е нужно да ходите на хиляди километри оттук, за да изпитате удоволствието от блажената ваканция. Прочети повече »

Написано в Зимен туризъм | 1 Коментар »

Екзотични дестинации на изгодна цена

януари 12th, 2011 от dilyana

Екзотична дестинацияНаскоро туристическият портал bootsnall.com изготви класация на някои от най-примамливите и изгодни дестинации в света, където в рамките на 500 долара и една седмица, туристите могат да изкарат чудесна ваканция. В тази цена са включени настаняване, храна, транспорт и развлечения. А ето и кои са 5 – те места, които оглавяват този списък.

Тайланд

Тайланд е идеално решение за хора, които искат да си организират приятна почивка в чужбина, но са с ограничени финанси. Тук нощувките, храната и  транспортът  са сравнително евтини. Освен това Тайланд има красива природа и живописни плажове, което е предпоставка за истински пълноценна ваканция.

Виетнам

Виетнам определено има какво да покаже на своите гости. Различната култура, интересни традиции, великолепна природа, вкусната  храна и хотелите на изгодни цени привличат туристите. Прочети повече »

Написано в Почивка в чужбина | Няма коментари »

« Предишни теми