Патая – уникално място за почивка в Тайланд

април 27th, 2011 от dilyana

ПатаяПатая е едно от най-вълшебните и магнетични кътчета на земята, които можете да си представите, че изобщо съществуват. Тази същинска приказка, сътворена от  палитра от живи и ярки цветове, смайващи пейзажи и безкрайна морска шир, се намира по живописното крайбрежие на Тайланд.

Патая се нарежда сред най-известните и райски острови за почивка в страната, пропити с богата история, много екзотика и колоритна култура. В Патая ще имате удоволствието да се срещнете с лазурните брегове на тази земя, романтиката на острова, спокойствието на природата и хармонията създадена между всичко съществуващо в курорта. Островът ще ви дари с незабравими мигове, които винаги ще ви напомнят за приятните моменти изживени на него. Прочети повече »

Написано в Почивка в чужбина | Няма коментари »

В Москва се обсъжда изграждането на огромен увеселителен парк

април 20th, 2011 от dilyana

увеселителен парк в МоскваВластите в Москва са осеяни от удивителната идея да изградят в покрайнините на столицата на Русия огромен увеселителен парк, който ще прилича много на Дисниленд. Това заявиха наскоро от РИА Новости.

Сергей Черемин коментира, че в момента се търсят спонсори за осъществяването на този план, както и че  се водят преговори с големи компании, които биха били заинтригувани от реализирането на един такъв амбициозен проект.

В разговорите участие вземат множество европейски и руски финансови институции, защото за да се издигне този развлекателен парк, ще е необходимо да бъде създаден международен консорциум, поясни Черемин. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Китай е сред най-посещаваните страни в света

април 19th, 2011 от dilyana

Царевец, Велико ТърновоОт Янунюз съобщиха, че за първи път в своята история Китай е станала третата най-посещавана страна в света. На организираната пресконференция в столицата Пекин от Националната туристическа администрация на страната коментираха, че Китай е бил посетен от близо 55.66 млн. туристи от различните краища на света, които са пренощували поне една нощ през 2010. Това е значително повишение с 9.4 процента  спрямо 2009 година.

Класираните страни преди Китай са Франция и Сащ. Значителният поток от туристи към Китай са от Хонконг, Тайван и Макао. Има увеличение на посещенията и от Япония, Виетнам и Индия. От Световната туристическа организация смятат, че през 2015 година Китай ще стане най-известната и прочута дестинация в света. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | 1 Коментар »

Пукет – раят на земята!

април 16th, 2011 от dilyana

ПукетАко се чудите къде е раят на земята, бързо и лесно ще ви отговорим – Пукет!

Островът се намира в Тайланд и е един от най-девствените, великолепни и романтични места в страната. Там всичко изглежда толкова вълшебно и прекрасно, а цветовете са толкова  ярки и наситени, че са просто като живи и все едно  природните картини оживяват пред очите ни. Островът е чудесно кътче за романтични пътешествия и за тези, които търсят уединение със себе си на място, което ще ги дари с вдъхновение и успокоение. Прочети повече »

Написано в Почивка в чужбина | Няма коментари »

Повече немски туристи у нас през лято 2011

април 12th, 2011 от dilyana

туризъм лято 2011Българските специалисти от областта на туризма очакват тази година броят на посетителите от Германия да се увеличи значително, в сравнение с 2010 година. Немските гости от край време предпочитат България за тяхна лятна дестинация, поради ниските цени и огромните възможности за развлечения, които се предлагат по морските ни курорти.

Повече от половин милиони немски туристи са били на почивка у нас миналата година, обяви във Варна посланикът на Германия в страната ни Н.Пр.Матиас Матрин Хьопфнер. Той бе на визита на кмета на морската столица Кирил Йорданов.

Посланикът потвърди, че потокът от граждани от Германия ще бъде минимум толкова, колкото е бил и предният горещ сезон. Тъй като инфраструктурата в България се е подобрила значително, това може да бъде само един голям плюс за нас и развитието на туризма. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »