Централният плаж в Бургас без концесионер

юни 25th, 2011 от dilyana

Централнен плаж БургасОт Община Бургас заявиха, че имат готовност да поемат грижата за Централния плаж в града, през този летен сезон. Тъй като плажът остана без концесионер, няма спасители, няма и кой да поддържа ивицата  и с тази задача ще се нагърбят от общината.

Според кметът на Бургас, плажът е най-добре да се даде за стопанисване на Общинското предприятие „Спортни имоти, паркинги и гаражи“.

В същото време кметовете на общините Несебър, Созопол и Поморие имат идея у нас да се снимат филми на територията на тези градове,  от наши и чужди кинематографисти. Тази своя идея, представиха на 9 – я Международен фестивал за късометражни филми „В Двореца“ – Балчик. У нас такова представяне е първото по рода си и бе под надслов „Античните градове на Южното Черноморие“, осъществено по инициатива на организатора на фестивала в Балчик – Цанко Василев. Градовете имат забележително историческо богатство, което може да се използва да декор за снимане на кратки филми. Прочети повече »

Написано в Какво ново по морето? | Няма коментари »

Отново на протест в Слънчев бряг

юни 22nd, 2011 от dilyana

Слънчев брягПуснаха в София безплатна автобусна линия до Витоша. Автобусите ще са безплатни, както за софиянци, така и за туристите. Идеята е финансирана от Лидл България, като проектът стартира на 18 юни.

Маршрутът на зелената линия тръгва от Стадион „Васил Левски“ и е до „Златните мостове“. Автобусите ще се движат през уикендите и през празните дни от 18 юни до 30 септември 2011 година, което прави общо 32 дни.

Това е чудесна възможност за хората да се отпуснат сред планината през почивните си дни и да си направят излет с близките. Старата линия, обслужвала превоза до Витоша вече е закрита, поради финансови затруднения. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Масови проверки по Южното Черноморие

юни 18th, 2011 от dilyana

Южно ЧерномориеДанъчните служители започват кампания за масови проверки по Южното Черноморие. Това заяви в град Бургас изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.

Следенето за нередности ще започне на 1 юли, като за тази цел ще бъдат извикани и данъчни от цялата страна. Служителите ще следят най-вече дали търговците не укриват обороти.

През този летен сезон от НАП се опасяват, че ще има проблеми със събирането на осигурителните вноски, затова и ще стартират тези масови проверки, които ще се извършват съвместно с Главната инспекция по труда по отношение на трудовите договори и часовете, за които се осигуряват работниците в морските курорти. Прочети повече »

Написано в Какво ново по морето? | Няма коментари »

Незаконно продаващи се екскурзии в Слънчев бряг

юни 15th, 2011 от dilyana

Слънчев брягДипломатите на някои от европейските държави са на мнение, че българското правителство е необходимо да вземе сериозни мерки за премахването на нелегалните обменни бюра и туристическите фирми, които незаконно предлагат и продават почивки в района на Слънчев бряг. Това коментираха от ПР – агенция, която си сътрудничи с летния курорт.

Тези незаконно продаващи се екскурзии, влияят лошо на реномето като цяло на туристически компании и се ощетяват и самите клиенти с некачествени услуги. Прочети повече »

Написано в Летен туризъм | Няма коментари »

Започват проверки по морето

юни 11th, 2011 от dilyana

проверки по моретоЗапочват усилени проверки за чистотата на плажовете и качеството на морската вода в българските летни курорти. Проверките ще се извършват от Министерството на околната среда и водите и Министерството на здравеопазването. Местните инспекции и на двете министерствата строго ще следят къде се изхвърлят отпадните води от ресторантите, заведенията и хотелите по плажните алеи. Ще се прави специализиран анализ на съдържанието на водите, които излизат от пречиствателните станции за отпадни води.

Най-засилени ще бъдат проверките в онези курорти, където миналия сезон морето бе най-замърсено в много над допустимите концентрации. Ще се обърне внимание и дали в тези  курорти общините и собствениците на хотели и търговски обекти са изпълнили всички предписания, за да се спре изхвърлянето на мръсни отпадъчни води в морето. Тези води задължително, трябва да се насочват навътре към морето, а не там, където са плажуващите. От министерствата са категорични, че е недопустимо подобно нещо и трябва да се предприемат строги мерки, относно спазването на разпоредбите. Прочети повече »

Написано в Регулации и закони | Няма коментари »

Изгодни семейни почивки от Club Med

юни 6th, 2011 от dilyana

семейни почивкиОт френската компания Club Med предлагат интригуващи оферти за почивка в страни като Индонезия,  Тайланд и Малайзия. Любопитното е, че тези оферти за далечни екзотични дестинации са насочени към семейства с бебета и деца. По време на тази почивка, малчуганите развиват уменията си самостоятелно и независимо от родителите си.

Това е доста примамливо предложение,тъй като родителите могат да са спокойни, че всичко е наред с децата им и без постоянно да ги наблюдават. И в същото време имат шанса да се насладят изцяло на незабравим престой с цялото си семейство. Прочети повече »

Написано в Почивка в чужбина | Няма коментари »

« Предишни теми