Тулуза – място, което ще ви плени и омагьоса

юли 23rd, 2011 от dilyana

ТулузаТулуза е един изключителен и зашеметяващ град. Обаянието на френското изкуство, култура, кухня и традиции така великолепно се съчетават тук, че човек остава омагьосан от прелестите, които предлага. Посетите ли Тулуза, там ще оставите част от себе си, а спомена за града завинаги ще остане в сърцето ви. Наистина ще останете вдъхновени от красотата на Тулуза и отблизо ще се докоснете до уникалната френска култура и архитектура.

Тулуза е разположена в Югозападна Франция и е с население от близо  1.1 млн. души. Шири се на двата бряга на река Гарона и е част от историческата област Лангедок.

За основатели на града се смятат древните гали. По-късно за кратко е превърнат в столица на вестготите, а част от Франция става чак през 13 век. През 18 и 19 век градът остава извън обхвата на Индустриалната революция, но затова пък през 20 век преживява небивал подем. Постепенно населението се увеличава драстично  и се засилва авиационното и военно производство. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Нови нарушения по морето

юли 17th, 2011 от dilyana

нарушения по моретоСитуацията по родното Черноморие в момента не е особено благоприятна, тъй като там са установени многобройни нарушения от МРРБ, РДНСК и Морска администрация. Сред най-честите допускани нарушения са липсата на достатъчно спасители по плажовете и басейните и присъствието на многобройни нелегални временни обекти.

Специалистите са обиколили общо 86 плажа, като най-много нарушения са допуснати  в Каварна, Кранево и Слънчев бряг – Север. Без каквото и да било оборудване и медицинска техника са централният плаж в Бяла и Созопол – Запад. Прочети повече »

Написано в Какво ново по морето? | Няма коментари »

По-малко желаещи да посетят Дяволското гърло и Ягодинската пещера

юли 12th, 2011 от dilyana

Ягодинската пещераТуристите, желаещи да посетят Дяволското гърло и Ягодинската пещера са намалели с 15% в сравнение с 2010. През почивните дни пещерите средно се  посещават от около 300 – 400 човека, като миналата година са били значително повече. Причината за това можем да търсим в финансовата нестабилност на българите, а от друга страна – все пак сме в разгара на летния сезон.

Като цяло обаче потокът от  туристите в Девин и Доспат е спаднал. Интересът към тези туристически дестинации е по-малък, а това определено трябва да се промени. Прочети повече »

Написано в Летен туризъм | Няма коментари »

Централният плаж в Бургас примамва с безплатни чадъри и шезлонги

юли 9th, 2011 от dilyana

централен плаж в БургасБургас ще привлича повече туристи с безплатни чадъри и  шезлонги на централния плаж и възможности за практикуване на водни спортове. След като преди време плажът остана без концесионер, Общината реши да поеме контрола върху неговото стопанисване. По инициатива на кмета на града – Димитър Николов, плажната ивица от не особено красиво място се превърна в уютно и приятно кътче за отмора. До няколко дни ще бъдат отворени три игрища, където хората безплатно ще могат да играят волейбол, хандбал, футбол и т.н. Дори се водят преговори със спортни клубове и федерации за организиране на състезания по плажни спортове още това лято. Прочети повече »

Написано в Какво ново по морето? | Няма коментари »

Масови проверки в Созопол

юли 4th, 2011 от dilyana

Созопол Сериозни нарушения на данъчно – осигурителното законодателство са установени в Созопол съвсем наскоро, обявиха от НАП.Много от заведенията в морския град не издават касови бележки, а и част от тях нямат изобщо касови апарати.

На клиентите се  издават  бележки, без каквото и да било фискална стойност, които се разпечатват  от принтер, свързан към компютър. В едно от проверените заведения никой от наетите работници не е имал сключен трудов договор. Освен това собствениците не са представили документи, доказващи че на обекта се води отчетна дейност. Поради тази причина заведението ще  бъде запечатано, като известно време ще е  под  данъчно наблюдение. Естествено на работодателите са  съставени наказателни актове за нарушенията, които са извършили. Прочети повече »

Написано в Регулации и закони | Няма коментари »