Вроцлав – едно от бижутата на Полша

септември 30th, 2011 от dilyana

Вроцлав

Може би си мислите, че Полша като туристическа дестинация няма с какво да ви впечатли толкова много?! Все пак сред българите не е чак толкова известно място за посещение. 

Но със сигурност мога да ви кажа, че това трябва да промени! А защо? Ще разберете сами, след като  ви запознаем с един удивителен град, който е само малка част от съкровищницата на Полша.:)

Вроцлав е един забележителен град, разположен в югозападната част на Полша на река Одер. Влиза в рамките на историческата област Долна Силезия и носи много от  духа и великолепието  на отминалите епохи. Красотата и очарованието на това селище са  неизмерими,  не само заради историческата  му памет, но и заради великолепната архитектура и спокойствието, което цари навсякъде. Прочети повече »

Написано в Почивка в чужбина | Няма коментари »

Все повече българи на почивка в Гърция

септември 29th, 2011 от dilyana

Закинтос
Закинтос

С приблизително 30% са нараснали пътуванията на българите към Гърция, показаха  данните от национално проучване, направено през август. Значително са се увеличили и пътуванията на нашенците към Румъния, Израел, Словакия, Италия и др. В същото време се наблюдава значителен спад в посещенията на Канада, Португалия, Кипър и САЩ.

Българите излизат зад граници предимно по служебни задължения или с цел почивка. Резултатите от националната статистика сочат, че като най-желана дестинация тази година за българите е била Гърция. Това не е никак странно, тъй като след размириците там тази година, пакетите почивки се продаваха на много ниски цени.

Има и още нещо – Гърция е близо до България,има често промоции на самолетни билети, а най-важното е, че хората могат да видят нещо ново  и различно. И мисълта, че са отишли на почивка в чужбина и са успяли да си позволят екскурзия до друга държава, ги кара да се чувстват по съвсем друг  начин.

Тази година България може да се похвали с успешен летен сезон. Плажовете ни бяха пълни с германци и руснаци, които поизпразниха джобовете си по морето. В крайна сметка за тях страната ни е изключително атрактивна дестинация, заради ниските цени в хотелите и ресторантите и евтиния алкохол. Освен това имаме огромно историческо наследство и удивителна природа, а всичко това прави много добро впечатление на  чужденците.

Като цяло посещенията на чужденците през август от всички държави членки на Европейския съюз са се увеличили  с 1.5 %,  в сравнение с месец август 2010 г.

Написано в Почивка в чужбина | Няма коментари »

Повече германци са дошли на почивка у нас това лято

септември 26th, 2011 от dilyana

лятна почивкаТази година България отчете успешен летен сезон. Това лято плажовете по морето бяха пълни с германци и руснаци, които се радваха на жаркото слънце и хубавото време у нас.

Но в крайна сметка най-важен е въпросът дали тези туристи пак ще се завърнат в България и дали престоят им в страната ни им е харесал. Мнението на германците се зае да  потърси „Дойче Веле“.

Българските туристически фирми категорично заявяват, че родината ни с всяка изминала година става все по-атрактивна за чужденците. През това лято курортите ни са били посетени от голям брой млади германски семейства с малки деца. Те предпочитат да отседнат в комплексите ни Златни пясъци, Слънчев бряг и Албена, заради изгодните цени на хотелите и възможностите за развлечения за тях и децата им. Прочети повече »

Написано в Летен туризъм | Няма коментари »

Хисаря – райско място за почивка

септември 25th, 2011 от dilyana

ХисаряХисаря е малък и очарователен град, разположен в обятията на Средна гора, в област Пловдив. Селището е известно като един от най-добрите спа курорти у нас, чиято популярност  не спира да расте и в чужбина.

Животът в надарения с несметни природни богатство район на Хисаря,  се е зародил още в дълбока древност и е продължил своето съществуването без прекъсване, та чак до днес. Уникалната сила на минералните извори са привличали като магнит различни народи, които са се прекланяли пред мощта на природата и магията на лечебните води. Наред с това, те са ни завещали едно неповторимо историческо наследство, което увековечава тези земи със слава и чест.   Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Алма Тур обяви несъстоятелност

септември 22nd, 2011 от dilyana

Алма ТурСлед многобройни финансови неуредици и дългове, както и сериозни проблеми с чуждестранни туристи, Алма Тур обяви несъстоятелност. Тези дни служители на дружеството  са внесли в съда необходимите документи за обявяване на банкрут.

Съгласно закона, основният дял  от всичките дружества на компанията ще бъдат предадени на Централна кооперативна банка, която е отпуснала най-много кредити на фалиралата фирма. За да изтегли заем от 26 млн. лв., Алма Тур е дала като залог своите активи. Някои от тези активи са хотелски комплекси по морето, хотел „Тамплиер“ в Банско, а също така има и представителства в някои чуждестранни държави. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Дворецът Кайзербург в Нюрнберг, Германия

септември 19th, 2011 от dilyana

Дворецът Кайзербург в НюрнбергГрад Нюрнберг  е разположен в югоизточната част на Германия, в провинция Бавария. Населението му наброява към 500 хил. души и се слави в цяла Европа с древното си минало и значима история.  В националсоциалистическите години в него са се провеждали големи партийни митинги, събрания и конгреси, организирани от партията на Адолф Хитлер. А по времето на Втората световна война в града е имало заводи за производство на самолети, танкове и подводници.

Нюрнберг е чудесно място за почивка. Прословут е с прекрасните  си здания и архитектура, които датират от различни периоди. Наред  с новите и модерни сгради се издигат и старинни примери на архитектурното изкуство в района. Ще останете смаяни от старата част на града, както и от запомнящите се готически катедрали и музеи.  Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

« Предишни теми