Масови реклами ще привличат чужденци на почивка в България

октомври 30th, 2011 от dilyana

почивка в БългарияРекламна кампания с мащабни размери ще стартира скоро и ще има за цел да привлича повече британски туристи у нас. Кампанията бе стартирана по инициатива на МИЕТ и тя ще продължи до февруари 2012 г. Министерството на икономиката,енергетиката и туризма си е поставило за главна задача да събуди интереса на британските граждани и да ги примами в нашата страната.

През 2010 г. у нас са дошли близо 300 хил. туристи от Англия, но ще се работи това число да се покачи много повече. Британците ще бъдат редовно информирани за различните форми на туризъм, които се предлагат в България.

Рекламната кампания няма да набляга само на летните и зимни курорти, но и ще акцентира върху Спа и уелнес  туризма, еко и културния туризъм. За англичаните България е атрактивна и доста евтина дестинация и предлага същите условия за почивка, както по-големи и по-развити и доста по-скъпи курорти в чужбина. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Как да си закупим евтини самолетни билети?

октомври 27th, 2011 от dilyana

евтини самолетни билетиАко сте достатъчно търпеливи и проучвате постоянно, лесно можете да се сдобиете с евтини самолетни билети до мечтаната от вас дестинация, без да изпразните тотално джобовете си.

Сега ще ви помогнем как по-добре да се организирате и какво да направите, за да имате и вие щастието да летите с изгоден полет.

1. В случай, че забележите в определен момент твърде много да се шуми около дадена авиокомпания, разберете за какво точно става въпрос. Напълно е възможно да се провежда рекламна кампания и да има промоции с големи намаления на самолетните билети. Прочети повече »

Написано в Авиокомпании | Няма коментари »

Научете какви жестове не бива да правите в чужбина

октомври 24th, 2011 от dilyana

жестове в чужбинаВсяка една държава по света си има своите особености в културата и специфични нрави и обичаи.

В различните части на света  има различен етикет на държание и определен жест или дума си имат свое собствено значение и може да се окаже доста различно от нашите представи. Ако за вас даден жест, държание или дума са напълно невинни, то ако се намирате в друга държава,  е напълно възможно да обидите някой или да си навлечете хорския гняв.  Непознаването на чуждата култура може да ви коства доста, затова преди да поемете към нова земя, предварително се запознайте с тамошните особености в културата, за да знаете как точно да се държите на новото място.

 „Ок“ в Бразилия

Изправеният палец и свитите пръсти в Бразилия имат неприлично значение – също както средният пръст в България, а и в почти целия свят. Така че ако не искате да бъдете разбрани погрешно, не правете този жест. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Ресторантите в планинските курорти остават празни

октомври 23rd, 2011 от dilyana

планински курорти„Ол инклузив“ пакетите се оказват фатални за българските заведения и ресторанти по курортите.

Българската туристическа камера заяви, че над 20 % от механите и кръчмите в курортите по морето и в планината са обявили фалит за последните няколко години, защото са останали празни и без клиенти. На гибел ги е обрекла именно системата за пълно обслужване.

В момента положението в Боровец не е като други години – има малко работещи заведения, където сядат главно хора, които просто преминават през курорта. Туристите са станали по-пестеливи, заради ограничения им бюджет и ниското заплащане на работа. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

6 причини да посетите Гърция

октомври 21st, 2011 от dilyana

ГърцияГърция е уникална страна, с приказно море и още по-великолепна история. Всяка година множество българи се отправят към южната ни съседка и се потопяват в нейното природно богатство, огромно историческо наследство и колоритна култура. Направете го и вие!Защо?Ето ви десет причини защо си заслужава да посетите Гърция.

1.Удивителната  природа. Макар че има острови в Гърция, които не са нищо повече от  голи скали, то има такива необикновени кътчета, потънали в зеленина и изглеждат изключително живописно. Такова място е примерно полуостров Пелопонес, който е уникално съчетание от море и планина и е заобиколен от красотата на  маслиновите и лимонови дървета, кипариси и очарованието на  морската шир. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | 1 Коментар »

Цигов чарк – идеално място за почивка в планината

октомври 20th, 2011 от dilyana

Цигов чаркТърсите ли тихо и усамотено място, където да прекарате няколко дни? Мечтаете ли за красиво и магнетично кътче, със свеж въздух и просторни поляни? Искате ли да отидете на почивка в планината, но не в големите и претъпкани зимни курорти, а някъде където все още можете да откриете удобствата на съвременния свят и в същото време няма навалици от почиващи?

Ако отговорът на всички тези въпроси е „Да“, то тогава знаем чудесното решение за вас, а именно Цигов Чарк!

Цигов Чарк е един от най-живописните планински курорти у нас, който все още е запазил очарованието на заобикалящата го природа и магията на девствените си кътчета. Той е разположено на близо 7 км. от град Ракитово и на 19 км. от Велинград. Намира се не далеч от един от най-големите язовири в страната  – Батак. Сгушен е в безкрайните обятия на Родопите и се радва на непоклатима тишина и спокойствие. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | 1 Коментар »

« Предишни теми