4 странни и интересни сгради

май 31st, 2012 от dilyana

Искате ли да видите няколко удивителни и нестандартни сгради, които сякаш са дошли от бъдещето? Ако отговорът е „Да“, продължавайте да четете текста по-надолу!

Ren Building е една доста иновативна сграда с доста сполучлив дизайн – интересен, но определено красив и атрактивен. Създателите на проекта са архитектите от PLOT,  който по-късно се разделя на две отделни компании –  BIG (Bjarke Ingels Group) и JDS (Julien De Smedt). Постройката е изградена с цел да бъде хотел, да се състоят в нея спортни мероприятия и конферентен център за Световното Експо 2010 в Шанхай. Сградата е замислена като две здания, които се сливат в едно. Там, където двете сгради се събират се намира хотел с 1000 стаи.
Ren Building Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

От 1 юни строга забрана за пушене на закрити публични места

май 29th, 2012 от dilyana

протест срещу забрана за пушенеОт първи юни 2012 г. в България влиза строгата забрана за пушене на цигари на закрити публични места. След тази дата хората няма да могат да пушат в хотели, ресторанти, барове и офиси. Специалисти от туристическия бранш се опасяват, че заради тези крайни мерки доста от туристите ще  се разколебаят дали да релаксират у нас или да изберат друга дестинация за своята почивка. Това може да ги накара да се ориентират към Румъния, като северната ни съседка определено ще бъде доволна от този факт. Там режимът на пушене е далеч по-либерален и пушачите имат доста по-голяма свобода.На този етап в Румъния трябва да има специално обособени места за пушачи и непушачи, точно както бе досега у нас. Прочети повече »

Написано в Регулации и закони | Няма коментари »

По-малко германски туристи в Гърция

май 25th, 2012 от dilyana

ГърцияИкономическата криза и нестабилността, в която се намира Гърция се  отразяват изключително зле на туризма в страната. Хотелските резервации отбелязват значителен спад, като най-осезаемо се усеща при германските туристи през този летен сезон. Тази година организираните почивки на германците са с 30% по-малко в сравнение с предходната година, отбелязва немското издание „Еуро ам Зонтаг“. До началото на май всичко бе  нормално, но когато се породиха съмнения за провеждане на нови избори и възможността за излизане от еврозоната, германските туристи започнаха да се чувстват несигурни и дори изплашени, заради бурните демонстрации и протести в Гърция.

През 2011 г. в Гърция са почивали 2.5 млн. германци, като именно от тях идваше  значителна част от приходите на страната от туристическия сектор.

От своя страна българите започва да привлича все повече румънски туристи. У нас  се очакват да пристигнат над 1 млн. румънци. Специална рекламна кампания ще започне да се провежда в северната ни съседка с цел увеличаване интереса на гражданите й към родината ни. Прочети повече »

Написано в Почивка в чужбина | Няма коментари »

Невероятни катастрофи

май 24th, 2012 от dilyana

Понякога в този живот се случват наистина странни неща. Неща, за които е трудно да се намери логично обяснение. Те просто стават, колкото и да ни е трудно да повярваме.

Китайски шофьор е имал лудия късмет да успее да избяга, когато неговият минибус тръгва да пада от пътя  и е бил „хванат“ от случайно преминаващ камион. Собственикът на возилото отивал да вземе своята малка дъщеря от къщата на приятеля си, когато превозното средство се подхлъзнало на кал и се насочило към пропастта. Мъжът обяснява, че е имал усещането, че всичко  се случва   като филм и е смятал, че ще умре. Тогава внезапно се появява голям камион, който спира падащия автомобил и спасява живота на бедния човечец.

Изумени свидетели казват на полицията, че минибусът на Ву бил приклещен  от камиона,  като това е вероятно  да се случи едно на милион.

злополука Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Няколко екстремни туристически атракции

май 22nd, 2012 от dilyana

Искате ли да опитате нещо? Нещо, което ще покачи адреналина ви на максимум? Попаднали сте на точното място! Имаме няколко свежи идеи и предложения за вас.

Щяхте ли да имате смелост да се изправите лице в лице с този истински хищник, ако там нямаше клетка? Едва ли. Да, но за посетителите на Австралия е организирана тази уникална  туристическа атракцияа именно среща очи в очи с огромен крокодил, без да рискувате да бъде схрускани за секунди.

Съвсем малко дели хората, търсещи тръпка, от срещата с челюстта на страховития крокодил. Всички желаещи биват спускани в леговището на крокодила в клетка без решетки и там могат да прекарат 15 минути с   хищника, който е загубил двата си предни крака, докато е водил жестока борба с други крокодили, в опит да им вземе плячката.

Тази атракция  се намира в Crocosaurus Cove  в  град Дарвин.

атракция Прочети повече »

Написано в Почивка в чужбина | Няма коментари »

България е предпочитана дестинация от турци и руснаци

май 21st, 2012 от dilyana

Черноморие Според МИЕТ това лято в България можем да очакваме 3.5 млн. чуждестранни туристи, което ще е увеличение с около 6-8% в сравнение с предходната година. През 2011 г. страната ни е  била посетена от близо 8.7 млн. туристи, 4.5 млн. от които са били по българските курорти.

Този летен сезон по курортите ще има повече полицаи, които ще следят за опазване на обществения ред. По този начин ще бъдат намалени въоръжените грабежи и ще се осигури по-голямата безопасност на всички летуващи.

Черноморските курорти трескаво се подготвят за наближаващия летен сезон. В момента активно се набира квалифициран персонал, като предлаганите работни позиции са най-разнообразни – спасители, готвачи,сервитьори, масажисти и т.н. Най-много се търси персонал за курортния комплекс „Албена“.

България е сред най-предпочитаните туристически дестинации от гражданите на нашата южна съседка Турция. Истината е, че не само българите са примамени от страхотните условия за туризъм в Турция, но и ние имаме с какво да привлечем съседите ни. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

« Предишни теми