Най-атрактивни дестинации у нас са Перперикон и Татул

август 27th, 2012 от dilyana

дестинация Една добра новина за българския туризъм е, че държавата отпуска 30 млн. лв. за реклама на нашенски туристически продукти и за развитие на туристическата инфраструктура. Ще се насърчава развитието на регионалния туризъм, но ще бъдат одобрявани само проектите, които имат ясна визия и точна стратегия за изпълнение. Особено важно е България да се рекламира в чужбина,защото има много места, които са идеални за туризъм, имаме красива природа и отлични условия за отдих и  почивка. У нас се срещат и много кътчета, за които дори българите не са чували, защото са много закътани и  труднодостъпни, заради липсата на изграден път.

До момента са внесени 49 проекти предложения, като 28 от тях са вече одобрени.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 28 септември 2012 г. Лиляна Павлова коментира, че най-вероятно тези средства ще бъдат усвоени до края на годината от българските общини. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | 1 Коментар »

Будапеща е най-изгодна туристическа дестинация за нашенците

август 22nd, 2012 от dilyana

БудапещаДанни на eSky.bg показват, че като най-изгодна туристическа дестинация за българите се очертава Будапеща. Като главната причина за това са евтините самолетни билети, които понякога се продават на цена от 30 лв. в едната посока. Освен това там могат да се намерят множество прилични хотели и хостели, където да се отседне за по-малко пари.

Друга изгодна дестинация за нашенците е и румънската столица Букурещ. Макар че Виена и Париж са по-атрактивни за почивка, за да се отиде до там се изискват много повече финансови средства. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Мелбърн предлага най-добрите условия за живот в света

август 20th, 2012 от dilyana

Мелбърн

Мелбърн

Наскоро изданието Economist Intelligence Unit обяви своята класация за най-добрите градове за живеене в света. Челното място в подредбата заема австралийският град Мелбърн, който предлага отлични условия за живот на своите граждани. На втора и трето място са съответно Виена и Ванкувър. В топ 10 се нареждат още три града от Австралия – Сидни, Аделейд и Пърт.

Интересното е, че Англия не успява да се вмести дори в топ 50. Макар че доста се шумя около страната, заради провеждането на Олимпийските игри в Лондон и има значителни подобрения в инфраструктурата, столицата заема едва 55 – то място. Като най-добър град за живеене в Обединеното Кралство се очертава Манчестър, който попада на 51-ва позиция. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »