Някои от най-красивите места в света

септември 23rd, 2012 от dilyana

В тази статия решихме да ви запознаем с някои от най-красивите места на планетата. Те по нищо не си приличат, защото носят собствен дух и индивидуалност, които ги правят единствени и неповторими. Кои са те, ще разберете като прочетете материала малко по-надолу. 

Долините на Пакистан

Пакистан е благословен с прекрасни  забележителности, за които думите не биха били достатъчни да се опишат. Природата на страната е удивителна,недокосната и неопорочена. Разбира се в Пакистан има и много невероятни исторически паметници, построеници в хода на историята му, но ще останете без дъх,ако се вгледате в природните чудеса на Пакистан.

Пакистан

Пакистан

Пакистан Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Бургас отличен с престижна награда на Швейцарските туристически награди 2012

септември 22nd, 2012 от dilyana

Фестивал на пясъчните фигуриБургас бе отличен  с награда на престижните Швейцарски туристически награди 2012 в една от категориите, наречени „Дестинация, която трябва да посетите“.

Градът е получил званието „Град на пясъчните скулптури“, а като аргумент за присъждане на тази награда се изтъква, че Бургас има красива природа, хубави плажове и необикновен Пясъчен фестивал, който е като магнит за туристите.

Получаването на призванието  се случва почти два месеца преди да се състои най-голямото в Швейцария Международно туристическо изложение, което ежегодно се провежда в град Лутано. Прочети повече »

Написано в Какво ново по морето? | Няма коментари »

Някои от най-уникалните животни в горите на Амазонка

септември 20th, 2012 от dilyana

Напоследък бързо изчезващите гори на Амазония приютяват някои невероятни същества. Повечето от нас са чували за прилепите вампири, пирани и анаконди, но сред нейните обитатели се срещат и доста странни и по свой си начин очарователни животни. Ето и някои от най-уникалните същества в Амазония, за които едва ли някога сте чували.

„Honey bear“

„honey bear“

Това животинче, което доста прилича на миеща мечка, има златна козина и опашка, с която може да се захваща за клоните. Наричано  още „honey bear“, то живее по дърветата и яде предимно плодове. Използва своя език с дължина от 5 инча, за да събира висящите плодове и да ближе нектар от цветята. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Руски туристи отново имат проблеми в България

септември 12th, 2012 от dilyana

летен сезонРуски туристи отново имат проблеми по време на почивката си в България. Този път причината е  руският туроператор Чери Тур, който обяви фалит миналата неделя и това предизвика истински смут.

В Хърватия вече компанията се сблъска с редица проблеми. Близо 90 руски граждани стояха в очакване за своя полет  на летището в град Пула до Ростов на Дон, но така и не излетяха на време. Самолетът, който бе поръчан от Чери тур не се появи, а туристите се прибраха по домовете си на следващия ден (03.09). Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Нестандартни хотели

септември 1st, 2012 от dilyana

Тук ще ви представим няколко интересни хотела, направени по необичаен начин. Вижте нашите предложения в материала по-долу. 

Разположен близо до брега на река Орел на 18 мили от град Днепропертровск в Украйна, Friend Hotel е потопен в буйна и зелена гора. Преди построяването му архитектурната компания е направила продължителен екологичен анализ като целта е била да се възползват максимално от местните ресурси и енергия в района. Вътрешните пространства се съчетават перфектно с външните и се състоят само от екологично чисти материали като глина, тръстика, дърво, които се използвали при строежа на хотела.

хотел Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »