Някои от най-красивите забележителности в света-първа част

октомври 25th, 2012 от dilyana

 Нека видим кои са 10-те най-интересни,известни и посещавани забележителности в света, защитени от ЮНЕСКО. 

1.Стоунхендж,Англия

Стоунхендж

Според някои твърдения древният исторически паметник в Уилтшър е изграден от вещици като храм за поклонение. Но други пък настояват, че е издигнат от извънземни.

Според мнозинството учени Стоунхендж има култов характер и е свързан с лятното слънцестоене.

Независимо каква е истината безспорно Стоунхендж е сред най-популярните туристически атракции. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Фестивалът Августиада – за първи път в България

октомври 17th, 2012 от dilyana

Регионален музей в Стара Загора За първи път в България ще се проведе фестивалът на Виното и културното наследство Августиада. Събитието ще се състои в Стара Загора и ще продължи от 19 октомври до 21 октомври.

На този фестивал ще присъстват производители на вино и кулинарни продукти от цяла България. Те ще могат да изложат своите продукти в Регионалния исторически музей и по-точно на античната улица. Предвидено е събитието да бъде придружено с богата културна програма, която да забавлява посетителите.

Главната идея, заложена в този фестивал е да събере на едно място винопроизводители и представители на хранително-вкусовия бранш, истинските любители на виното и гастрономията от България и чужбина. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Започват реставрационни дейности на крепостта край град Бяла

октомври 10th, 2012 от dilyana

нос „Св. Атанас“В град Бяла не далеч от Варна, започна реставрация на древното селище и крепост на нос „Св. Атанас“. Целта е това място да бъде превърнато в атрактивна туристическа дестинация във Варненска област за нашенските и чуждестранни посетители . Проектът е спонсориран по Оперативна програма „Регионално развитие:Устойчиво развитие на туризма“. Отпуснатите средства са в размер на 5.3 млн. лв., а рестараврационните дейности ще траят около 2 години.

Желанието на местните власти е да бъдат привлечени голям брой туристи и тази забележителност да се превърне в една от атрактивните дестинации в България.

Гърция се амбицира да строи писта за Формула 1. В това тя видя шанс за излизане от кризата, но несъмнено изниква дилемата дали това е уместно решение. В страната при разискване на този въпрос имаше противопоставяния на местни жители и еколози. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »