Интересни факти за Русия

март 29th, 2013 от dilyana

Русия Русия е уникална страна, която заема огромна територия и предлага необятни възможности за туризъм. Тя впечатлява мнозина хора по целия свят с удивителната си култура, традиции и забележителности

По-надолу ще научите няколко интересни факти за тази държава, които със сигурност ще ви заинтригуват. 

*Русия има обща граница с 15 различни държави някои от които са Норвегия, Финландия, Естония, Китай, Монголия, Литва, Беларус и т.н.

*Русия е най-голямата държава в света с общо 17,075,400 кв.км. площ. Територията й покрива 1/8 от сушата на земята и е 60%  по-голяма от втората по площ  страна в света – Канада. Освен това Русия е държавата с най-много гористи площи.

*Санк Петерсбург е най-севернията град в света с население повече от 1 милион жители. Прочети повече »

Написано в Какво ново по морето?, Свободно за туризма | Няма коментари »

6 красиви места по света, които наистина съществуват

март 18th, 2013 от dilyana

Обичате ли да пътувате, да опознавате нови земи, култури  и хоризонти? Мечтаете ли бродите по света в търсене на нови емоции, приключения и знания?

Ако отговорът е Да, то  тогава прочетете статията по-надолу, за да ви дадем малко идейки за вашата следваща дестинация.:)

  1. Wisteria Tunnel

Това вълшебно място се намира в Япония и е разположено в Kawachi Fuji Gardens. Цъфтяващите растения образуват красив тунел и редици от различни цветове, който  създава усещането за свежест и спокойствие.

Wisteria Tunnel

Wisteria Tunnel

  Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Къде може да прекарате спокойна почивка в България? – втора част

март 12th, 2013 от dilyana

Пълноценната почивка е от изключително значение за всеки човек. Тя му помага да се отърси  от ежедневния стрес и да се зареди с нови сили и емоции.За да откриете място за уединение, спокойствие и с красива природа не е необходимо да отидете до някоя далечна дестинация, защото България е достатъчно голяма, за да ви предложи такива прелестни кътчета.

Ето нашия списък с места, където можете да прекарате чуден летен престой.

Село Синеморец

Село Синеморец

Едно от най-живописните места на българското Черноморие е безспорно Синеморец. Селцето се шири в Югоизточна България и е предпочитана дестинация за туризъм от хора, които искат да избягат от шумните тълпи и навалиците. Спокойствие, магнетична природа, великолепно море и много слънчеви дни ви очакват в курорта. Прочети повече »

Написано в Летен туризъм | Няма коментари »

Къде може да прекарате спокойна почивка в България? – първа част

март 9th, 2013 от dilyana

Пълноценната почивка е от изключително значение за всеки човек. Тя му помага да се отърси  от ежедневния стрес и да се зареди с нови сили и емоции.За да откриете място за уединение, спокойствие и с красива природа не е необходимо да отидете до някоя далечна дестинация, защото България е достатъчно голяма, за да ви предложи такива прелестни кътчета.

Ето нашия списък с места, където можете да прекарате чуден летен престой.

Село Рибарица

Село Рибарица

Село Рибарица е един малък оазис сгушен в пазвите на Тетевенската планина, само на 12 км. от Тетевен и на 124 км. от София.

Перфектната комбинация от традиционен селски бит и култура, природни забележителности, спокойствието на планината и множеството възможности за туризъм правят Рибарица уникално място за почивка. Освен това тук не липсват съвременните удобства, с които сме свикнали да живеем. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

3 невероятни места

март 8th, 2013 от dilyana

Truk Lagoon се намира край брега на Микронезия и под девствените й тропически води лежи едно от най-големите гробища на кораби в света. В средата на Втората световна война Япония избира Truk Lagoon като един от своите военни щабове. Скоро това място се превръща в най-силното им укрепление в Тихия океан, но през февруари 1944 г. американските военни части атакуват японците и потапят повече от 60 кораба и 275 самолета.

Днес мистериозните води крият стотици разбити кораби. Лагуната е заобиколена от коралов рид, който я защитава от бурността на открития океан. Затова повечето от останките са учудващо непокътнати, предоставяйки призрачен поглед към миналото на всеки гмуркач, който иска да предизвика акулите. Неизползвани бомби, кутии с провизии и човешки скелети са част от пейзажа на морското дъно.

23

 Точно в сърцето на Обединеното Кралствокрай Coniston в  Езерната област  лежи една от най-страховитите картини, които природата някога е създавала. Hodge Close Quarry е стара каменна кариера , която напоследък се използва като място за гмуркане, с мрежа от пещери, до които се достига доста трудно и редица водолази са загинали там през последните няколко години. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Странни неща, които са паднали от небето

март 6th, 2013 от dilyana

метеорологични аномалии Дъжд.Сняг. Градушка. Има неща, които е нормално да падат от небето. Но какво ще кажете за паяци, жаби, дори кръв? Нека видим някои от най-странните метеорологични аномалии.

*Представете си, че докато карате колата си изведнъж стотици паяци започват да падат от небето. Именно това се е случило на младо момче в близост до Santo Antonio da Platina в Бразилия, докато пътувал за сватбата на свой приятел.

Според местен биолог причината за  странното явления е силен вятър, които откъснал паяците от дърветата с техните мрежи и това създало впечатлението, че паяците  валят от небето.

*Според библията, ако вали дъжд от жаби това е знак за проклятие. Но според учените обяснението е доста по-логично. По тяхното мнение  комбинацията от торнадо и  воден смерч има способността да повдигне жабите и да ги пренесе на далечни разстояние. Веднъж щом торнадото отшуми жабите се освобождават и това  придава вид, че валят от небето и идват от неизвестността. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

« Предишни теми