Гюнар Гарфорс дава съвети на пътешествениците

септември 13th, 2013 от dilyana

Гюнар ГарфорсЕдин от най-заклетите любители на пътешествията и туризма е Гюнар Гарфорс. Той е пътешественик обиколил близо 200 държави на различни континенти и е събрал солиден опит като турист. Затова може да даде отлични съвети как максимално да се насладим на пътуването си и какво трябва да направим преди да се отправим към дадена дестинация. Голяма част от своите приключения и преживявания Гарфорс споделя в своя личен уеб сайт garfors.com, придружени с много снимки.

Някои от нещата , които  според норвежеца непременно трябва да направите преди да се отправите на път е да имате някакви пари кеш, които да поставите на отделни места. Не навсякъде може да използвате банковите си карти, а и ако някой ви открадне чантата или портфейла ще сте спокойни, че ще имате поне пари да се придвижите до хотела си. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Активни проверки по Черноморието през този летен сезон

септември 5th, 2013 от dilyana

 летни курортиПрез този летен сезон са проверени общо 91 плажа, като те са минали по две инспекции и на този етап са наложени глоби в размер на 130 хил. лв., но окончателните резултати ще бъдат готови през октомври. След направените проверки са установени 247 нарушения. Най-честият проблем, който се среща във всички летни курорти е липсата на необходимия брой обучени спасители, които да се грижат за безопастността на летуващите. През целия септември експерти ще продължават да следят за нередности по Черноморието. Редовните проверки целят да се спазват законите наредби засягащи българския туризъм и да се подобрява неговото качество. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »