Почивка във Варадеро (Куба) е хит сред туристите

декември 25th, 2013 от Редактор

varaderoВарадеро е един от най-големите и известни курорти в Карибския басейн. Наричат го още сърцето на слънчева Куба и се намира на 140 км от столицата Хавана. Курортът е популярен не само с морксите приключения които предлага, а и с редица културни такива. Музеи, художествени галерии, библиотеки и кино внасят разнообразие в престоя на туристите.

Варадеро разполага с 22 км плажна ивица, а голяма част от плажовете са с бял пясък, кристално чиста вода и голям избор от дневни и нощни забавления. Въпреки динамичното си развитие през последните години, градчето е съхранило девствената красота на крайбрежието. Близо 30% от територията на полуостров Исакос, където се намира Варадеро, е защитена и попада в границите на екологичен резерват и парка Хасон. Тук могат да бъдат видени много редки видове кактуси, както и растения на повече от 500 години. Прочети повече »

Написано в Почивка в чужбина | Няма коментари »

България отново в списъка на най-евтините ски дестинации

декември 11th, 2013 от Ганчев

ski-banskoБългария попада за поредна година в Топ 8 на най-евтините ски дестинации в Европа. Според проучване най-изгодните дестинации за ски ваканции са в Източна Европа, като преди  България се нареждат курортите в Албания. В списък попадат още курорти от Румъния и Литва. Според проучвания на британските туристически агенции, ски курортът Банско е първенец в списъка, като са взети предвид цените за ски екипировка, билети за лифтове и храна, както и условията на ски училищата. За сравнение, всички услуги включени в проучването в словенския курорт Кранска гора излизат 326 паунда, докато в Банско и Пампорово биха стрували само 274 паунда. Прочети повече »

Написано в Зимен туризъм | Няма коментари »