На море в Приморско

май 30th, 2014 от kalina

приморскоПриморско е роден морски курорт, който от години се е превърнал предпочитана туристическа дестинация за летни почивки, не само от наши, но и от чуждестранни туристи. И има защо – градът е разположен на уникално място – между Дяволския залив и този Стамополу. Освен това, тук са едни от най-дългите и големи плажни ивици по родното Черноморие.
И като един от най-популярните морски курорти, в Приморско има десетки хотели, много на брой частни квартири, както и къщи за гости. С други думи, възможности за настаняване не липсват, а освен това, има и множество места, на които да хапнете, пийнете, и да се позабвлявате.
И тъй като знаем, че има хора, които държат, когато отидат някъде непременно да видят някоя забележителност, ще Ви кажем, че в района на Приморско такива не липсват. Прочети повече »

Написано в Летен туризъм | Няма коментари »

Несебър е уникален черноморски курорт

май 29th, 2014 от kalina

несебърС наближаването на летния сезон, и времето за ваканции на морето, всеки започва да планира своята почивка. И ако сте решили да летувате на родното Черноморие, но все още не сте избрали кой град да отседнете, мисля че Несебър определено ще Ви допадне.

Старата част на града се намира на красив малък полуостров, чиято площ е 350 метра ширина, и 850 метра дължина. Тесен провлак свързва полуострова със сушата. Сам по себе си, старият Несебър може да бъде наречен забележителност, заради доста голямата част запазена крепостна стена. Старият град присъства в списъка на стоте национални туристически обекта. Води се като архитектурно-исторически, и археологически резерват.

Безспорен и всеизвестен символ на Несебър е мелницата, която се намира по средата на пътя, който свързва стария с новия град. Мелницата не е действащата, но е един от отличителните белези на града, и представлява атракция за туристите. Прочети повече »

Написано в Какво ново по морето?, Летен туризъм | Няма коментари »